Salta al contingut

Premsa

Oliva posa en marxa l’horari especial d’estudi per a maig, juny i juliol

A partir del pròxim dilluns dia 22, la Biblioteca de l’Envic obrirà de dilluns a dissabte en horari de 9 a 22 h, i els diumenges, de 9 a 14 h. Per segon any, s’afegeix el Casal Jove en horari nocturn

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, i Àlex Salort, regidor de Joventut, han anunciat l’horari especial d’estudi per a l’estiu a la Biblioteca de l’Envic i al Casal Jove d’Oliva.

El calendari d’estudi a la Biblioteca de l’Envic s’estableix des del dilluns 22 de maig fins al divendres 7 de juliol, per tal d’abastir les diferents proves de batxillerat i universitàries, inclosa la Selectivitat. La biblioteca obrirà tota la setmana, de dilluns a dissabte en horari de 9 del matí a 10 de la nit, sense interrupció, i els diumenges, de 9 del matí a 2 de la vesprada.

Escrivà ha remarcat que amb aquest nou horari, s’amplia el servei oferit el 2016 en el mateix període, ja que s’elimina la pausa del migdia, i el centre tancarà una hora més tard. “Són un total de 83 hores setmanals respecte de les 65 de l’any passat. Un lleuger, però significatiu augment, en línia amb l’horari especial de les darreres vacances de Nadal i Pasqua. La intenció és continuar oferint el major i millor servei possible, amb els recursos disponibles, i atenent sempre les estadístiques d’ús.” Per a Escrivà, les xifres d’assistència a les sales d’estudi en els darrers anys denoten “un bon aprofitament de les hores centrals del dia, sobretot, i demostren que la millor opció és obrir durant mes i mig, atenent les convocatòries extraordinàries i no únicament les proves PAU del mes de juny. Almenys així ho creiem des del Servei de Biblioteques i el Consell de la Joventut.”

Per la seua banda, el Casal Jove obrirà del 22 de maig al 9 de juny, en horari de dilluns a divendres de 10 de la nit a 2 de la matinada. Dissabte i diumenge, el centre estarà tancat.

“Aquesta edició del programa ‘Estudia en PAU’, així com les anteriors, ve a complementar els horaris de Biblioteques oferint uns horaris nocturns que ajuden a evitar massificacions i alhora amplien el temps d’estudi perquè la gent puga aprofitar més hores”, assenyala Salort. “Després de l’èxit de l’any passat, creguem que pot ser un bon recurs, sobretot per la gent que prepara les Proves d’Accés a la Universitat.”

Tant Escrivà com Salort han volgut remarcar l’esforç conjunt de les seues regidories i el seu compromís amb les demandes de la gent jove de la ciutat, que s’expressen a través del Consell Local de la Joventut.