Salta al contingut

Premsa

Vora 1.000 persones van gaudir de la Nit dels Museus celebrada a Oliva

Més de 800 persones van visitar, de nit, els museus d’Oliva, que es van omplir amb microteatre, exposicions i visites guiades. La I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’ va congregar al voltant de 200 espectadors al Teatre Olímpia

El dijous passat, 18 de maig, es va celebrar el Dia Internacional dels Museus i els museus d’Oliva es van apuntar a la celebració organitzant la segona edició de la Nit dels Museus. Entre les 8 de la vesprada i les 12 de la nit del passat divendres, vora 1.000 persones van gaudir de les activitats programades.

Els museus Arqueològic, Etnològic i Casa de Maians van ser escenari de sis espectacles microteatrals presentats per l’Escola Municipal de Teatre. Amb la direcció de Cèsar Monzonís, els alumnes van estrenar l’obra d’Empar Vayà Despropòsit, en format microteatre i en tres passes simultanis que van reunir un nombrós públic en cada sessió, i que van registrar la màxima afluència, més de 100 persones, en la segona actuació que va acollir el Museu Etnològic.

Pel que fa a les exposicions en cartell, els assistents van tindre l’oportunitat de descobrir la versió itinerant de la ‘Modernitat Republicana’ del MuVIM, que s’exhibirà en el Museu Etnològic fins al pròxim 31 de maig; i el conjunt d’obres acríliques de l’Associació de Pintors Aficionats d’Oliva, que es podrà visitar fins al dijous dia 25 en la Sala d’Exposicions del Museu Casa de Maians. A més a més, el públic va poder gaudir fins a la matinada de visites guiades amb explicacions de les col·leccions permanents.

Un dels espais més visitats va ser el Museu Etnològic, que va rebre 273 visitants, seguit de prop pel Museu Casa de Maians amb 270; el Museu Arqueològic va ser visitat per 220 persones i el Museu de l’Actor Vicente Parra en va rebre 58. Els quatre espais de la Xarxa de Museus van sumar 821 visitants, als quals s’afegeixen els 273 alumnes de cinqué de Primària que van participar en la Gimcana GPS d’eXtrem Tracks, entre dilluns dia 15 i dijous 18 de maig. També va haver una gran afluència de públic al Teatre Olímpia, on vora 200 espectadors es van aplegar per a gaudir de la I Mostra de Curtmetratges ‘Vicente Parra’.

L’obertura nocturna dels museus i la possibilitat de descobrir-los d’una forma totalment diferent ha fet que la Nit dels Museus l’haja valorada molt positivament el públic assistent. El regidor de Museus, Enric Escrivà, s’ha mostrat satisfet per la gran acollida que ha tornat a tindre l’esdeveniment i ha agraït la implicació dels alumnes de l’Escola de Teatre, uns dels principals artífexs de l’èxit. “El nostre principal objectiu ha estat el foment de la cultura museística entre la població, apropant el veïnat cap a la riquesa i diversitat dels nostres museus. Hem demostrat que els museus poden ser font de diversió per a menuts i grans, tot a través d’aquesta festa de la cultura a què els mateixos assistents ja han convertit en una cita referent”.