Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta la programació de la Fira i Festes del 2017, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny

Per a la Nit de Sant Joan (23 de juny) tindrem Correfocs i l’Orquestra Montecarlo

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, ha presentat hui la programació de la Fira i Festes i la Nit de Sant Joan d’Oliva 2017, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny i el divendres 23 respectivament. Salazar s’ha mostrat especialment satisfet perquè s’ha aconseguit “millorar la programació de l’any passat, amb més activitats organitzades, i la gran majoria gratuïtes”.

Segons el regidor “hem aconseguit elaborar una programació equilibrada, per a tots els gustos i edats, i esperem que tant els ciutadans d’Oliva com els de les poblacions veïnes puguem passar tres dies de festa gran”.

El regidor de Festes ha destacat especialment els actes adreçats als joves, tant el Figatell Sound, que enguany té un cartell de més qualitat, encapçalat pel grup BOIKOT, com l’espectacle amb discomòbil de Santi Bertomeu, dj. resident de Tallarina, el dissabte 17.

Per al públic infantil s’han organitzat novament el Tio de la Porra i també tres espectacles de qualitat, amb humor, màgia i personatges ben coneguts, des de la Patrulla Canina fins a Maria Abradelo. A banda dels inflables, el parc aquàtic, els jocs tradicionals, o la Fira d’Atraccions.

“Per al públic adult s’han programat dos espectacles que de segur que vos agradaran: el musical CHAO CHOCHÍN amb l’humorista Eugeni Alemany, i l’espectacle de varietats del dissabte amb els reconeguts Manolo Royo, Javier Botia i Blanca Villa”, ha explicat Salazar.

“Per descomptat podrem disfrutar novament de la Fira Gastronòmica de les Associacions, la Fira Artesana amb mercat temàtic, que enguany serà romà, i també del Festival de la Cançó, que tant d’èxit va tindre l’any passat i que enguany esperem superar, ja que tant la participació com la dotació dels premis s’han incrementat”, destacava el regidor responsable.

Pel que fa a la Nit de Sant Joan (23 de juny) s’han organitzat dos espectacles per a tots els públics, amb el correfoc Penya Foc Seguit de Xeraco i també l’Orquestra Montecarlo, “que tantes ganes teníem de tornar a vore a Oliva”, deia Salazar.

“Per acabar, només em queda agrair a totes les persones que participen en la fira la seua col·laboració, especialment les associacions locals que estaran presents en la Fira Gastronòmica, l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, el Grup Art i Dansa i Joves d’Oliva en Moviment, i per descomptat, convidar a tots els ciutadans d’Oliva i també de les poblacions veïnes, a disfrutar de la nostra Fira i Festes, la festa oberta i participativa per excel·lència, la Festa de tots!”, finalitzava el regidor.

 

PROGRAMA COMPLET:

FIRA I FESTES OLIVA (16, 17 i 18 de juny) i

NIT DE SANT JOAN (23 de juny)

2017

DIES 16, 17 i 18

FIRA GASTRONÒMICA DE LES ASSOCIACIONS, al passeig de Lluís Vives.

FIRA ARTESANA I MERCAT TEMÀTIC, al passeig de l’Alcalde Juan Sancho.

FIRA D’ATRACCIONS, a l’aparcament situat entre el passeig de l’Alcalde Juan Sancho i el carrer d’Isabel de Villena.

FIRA INFANTIL, a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives).

 

DIVENDRES, 16

10.00 h Visita del TIO DE LA PORRA a les escoles d’Oliva per anunciar la Fira i Festes 2017.

18.00 h Espectacle infantil DOCTORAS CHIFLADAS al parc de l’Estació. Es tracta d’una divertida història d’extraterrestres amb quatre personatges, música, paròdies, balls, llums i cançons. Les doctores Alfa i Beta, seguides del professor Plutonio, arribaran al planeta Terra per tal de presentar-nos el gran descobriment de l’era, l’androide d’última generació Chipitrona, que vindrà acompanyada pel seu amic Buzz Lightyear. En acabar, els xiquets es podran fer fotos amb tots els personatges. Espectacle obert i gratuït.

19.00 h INAUGURACIÓ DE LA FIRA I FESTES a càrrec de les autoritats municipals, des de la parada de taxis (passeig de Lluís Vives).

19.30 h CORREBARS, Xaranga anunciadora del FIGATELL SOUND a càrrec de la formació “Contrabanda”, des del Centre Polivalent fins a la Fira Gastronòmica i Artesana.

20.00 h Espectacle “Dansa a Oliva”, a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives), a càrrec de l’associació Art i Dansa, nascuda a Oliva ara fa 9 anys sota la direcció de Cristina Camps i Lorena Mengual. Al voltant de 70 integrants participaran en aquesta actuació, ballarins i ballarines tant grans com menuts, que realitzaran diferents coreografies d’estil urbà. Espectacle gratuït.

21.30 h V FIGATELL SOUND, a l’aparcament de la piscina coberta. Festival de música en valencià amb la presència de BOIKOT, Las Hijas de la Cumbia, Pepet i Marieta, SOMOKING SOULS i TOTEM. Preu d’entrada anticipada: 7 euros / en taquilla: 10 euros. Inclourà el “Sopatell” (sopar d’entrepà de figatell més beguda i colpet, per 5 euros). Organitza el col·lectiu Joves d’Oliva en Moviment amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva (Regidories de Festes, de Cultura i Música i de Joventut).

23.00 h Musical CHAO CHOCHÍN, amb l’actor i humorista valencià Eugeni Alemany, al parc de l’Estació. Es tracta d’un espectacle homenatge al teatre xinés. CHAO CHOCHÍN recupera la frescor de la revista al més pur estil valencià sense oblidar els somnis trencats d’aquelles vedettes i els d’esta època. Això sí, amb humor, grans veus, molta música, i un puntet picant! Espectacle gratuït.

 

DISSABTE, 17

10.00-14.00 h PARC INFANTIL AQUÀTIC al parc de l’Estació. Entrada lliure.

17.00-21.00 h CASTELLS INFLABLES I JOCS INFANTILS a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives). Entrada lliure.

18.30 h Espectacle musical infantil AVENTURA CON LA PATRULLA. Els xiquets es divertiran amb aquest espectacle protagonitzat pels coneguts personatges de la sèrie de dibuixos LA PATRULLA CANINA, a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives). Espectacle gratuït.

20.00 h CONCERT ASSOCIACIÓ ARTÍSTICO MUSICAL D’OLIVA, a la plaça Joan B. Escrivà. Concert de la Bandeta d’iniciació, dirigida pel metre Miquel Guimerà, i de la Banda juvenil de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, dirigida pel metre Juan Daniel Jover. Els músics més joves ens delectaran amb peces que de segur ens sorprendran. Concert gratuït.

22.45 h Espectacle amb Manolo Royo, Blanca Villa i Javier Botia.

Tornem a les varietats de la mà de Javier Botia que ens farà passar una agradable estona de màgia. A continuació tindrem l’espectacle de Blanca Villa, que amb la seua veu grandiosa interpretarà algunes cançons espanyoles i mexicanes ben conegudes. I per rematar, el gran final amb el famós monologuista Manolo Royo. Espectacle gratuït.

00.30 h Discomòbil de Santi Bertomeu, dj. resident de Tallarina, al parc de l’Estació. Amb més de 10 anys sobre els escenaris, el dj. Santi Bertomeu serà l’encarregat de conduir aquest espectacle pensat per a grans aforaments. La música comercial de tot tipus serà el fil conductor de l’actuació, en la qual la participació del públic i el bon ambient fins al final estaran assegurats.

Actuació gratuïta.

 

DIUMENGE, 18

11.00-14.00 h JOCS GEGANTS TRADICIONALS gratuïts a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives).

18.00 h Espectacle infantil CANTA I JUGA AMB MARIA ABRADELO, a la parada de taxis (passeig de Lluís Vives). Acompanyada per les millors veus infantils de la Comunitat Valenciana, la televisiva Maria Abradelo condueix aquesta actuació musical pensada per fer cantar a tota la família. Espectacle gratuït.

20.00 h Final del FESTIVAL DE LA CANÇÓ D’OLIVA 2017, al parc de l’Estació.
Concurs de cantants novells i aficionats, que actuaran de forma individual o col·lectiva, amb premis per als tres primers classificats (de 400, 250 i 150 euros respectivament) més un quart premi (de 200 euros) per a l’artista local destacat. Organitza la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Oliva ACCO. Espectacle gratuït.

 

NIT DE SANT JOAN, DIVENDRES 23 DE JUNY

23.00 h A la platja d’Oliva, CORREFOCS per l’avinguda Verge del Mar, des de l’encreuament amb el carrer de l’Illa de Sardenya fins a la plaça d’Europa. A càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco. Un espectacle pirotècnic amb música, so, color i dramatisme, on els dimonis salten, ballen i interactuen amb el públic en una processó de foc.

24.00 h Actuació de l’Orquestra Montecarlo a la plaça d’Europa. Torna a Oliva l’orquestra més emblemàtica de la comarca i una de les més importants de tota la Comunitat Valenciana, formada per 12 components, amb repertori per a tots els públics i un muntatge espectacular.

Espectacles gratuïts.