Salta al contingut

Premsa

L’Escola de Teatre d’Oliva actuarà divendres en la cloenda del Certamen ‘aMat’

El regidor de Cultura fa balanç positiu del IV Certamen de Teatre Amateur d’Oliva, que es clausura demà amb la gala de lliurament dels premis ‘aMat’ i l’estrena d’un espectacle a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre

La quarta edició del Certamen de Teatre Amateur d’Oliva arriba demà divendres al seu final en una festa de cloenda oberta a la participació de companyies i públic, a les 22.30 h al Teatre Olímpia.

En el transcurs de la gala, que inclourà fragments de les cinc obres participants, es faran públics els finalistes i guanyadors en diferents categories. El jurat del Certamen premia la millor obra, la millor direcció, els millors actors i actrius, principals i de repartiment, la millor escenografia i el millor ús del valencià. Enguany, els trofeus han pres forma en les mans de l’escultor oliver Francesc Salort, amb una adaptació en fang de la nova denominació del Certamen: ‘aMat’.

La cloenda comptarà amb la representació de l’espectacle Bales sobre Broadway, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Teatre, que faran l’estrena d’aquest text de Woody Allen, adaptat i dirigit per Cèsar Monzonís. El director de l’Escola ha assenyalat que l’obra que tancarà el Certamen té una complexitat elevada “ja que hi ha vora 50 escenes diferents. Intervindran fins a 16 actors i actrius i, per tant, oferirem un treball que és molt difícil de veure en altres produccions, amb música en directe i una escenografia realitzada a partir de litografies de Salvador Alberola.”

Aprofitant la clausura, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha fet una bona valoració del Certamen, tant pel que fa a la qualitat de les obres, com pel nombre d’assistents que s’ha vist notablement incrementat respecte d’edicions anteriors. “Més de 1.200 espectadors han gaudit gratuïtament de les cinc obres programades els dies 5, 6, 12, 13 i 20 de maig. El Certamen ha marcat l’agenda sociocultural del poble durant tot el mes, tot demostrant que Oliva segueix sent eixa ciutat que acull i celebra amb entusiasme el món del teatre i tot allò que l’envolta”.

“Enguany hem llançat la pregunta: “qui és ‘aMat’?”, i al llarg de tres setmanes la resposta ha omplit de persones i personatges l’escenari de l’Olímpia. Amb els nostres ‘aMat’ de casa donarem per finalitzada aquesta quarta edició, i quina millor manera que mostrant part dels fruits que ha donat l’Escola en aquest curs”, ha afegit Escrivà en referència a l’espectacle de clausura.