Salta al contingut

Premsa

El Ministeri de Foment aprova el projecte del traçat de la connexió Sud d’Oliva de la Variant de la Safor

El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha mantingut aquest matí una breu reunió amb l’alcalde d’Oliva, David González, en la qual li ha comunicat personalment que, el passat dilluns, es va aprovar el projecte de traçat de la Connexió Sud d’Oliva de la Variant de la Safor per part del Ministeri de Foment.

A partir d’ara, i com a pas previ a la licitació de les obres, resta la redacció del projecte constructiu que ha d’elaborar la Demarcació de Carreteres i que, posteriorment, es remetrà a la Direcció General de Carreteres per a la seua aprovació en un termini d’entre tres i quatre mesos. A més, el delegat del Govern també ha confirmat que el projecte ja no s’ha de sotmetre a exposició pública, amb la qual cosa els terminis s’acurtaran.

L’alcalde ha destacat el treball conjunt i persistent que s’està fent des de l’Ajuntament d’Oliva, de manera coordinada amb la Delegació de Govern, amb lleialtat institucional, per fer que l’expedient avance com més ràpidament millor. I encara que ha evitat el triomfalisme, ha reconegut que no esperava una aprovació tan ràpida del projecte de traçat, poques setmanes després de l’aprovació de la Declaració d’Impacte Ambiental. Igualment, l’alcalde ha declarat que continuarà treballant sense descans perquè el projecte constructiu siga una realitat abans que finalitze 2017.

Aquest projecte suposa una inversió de 28,9 milions d’euros i permetrà la connexió de la N-332 amb l’AP7 a la zona sud d’Oliva.

El portaveu de Projecte Ciutadans d’Oliva, Blai Peiró, ha valorat amb prudència aquest anunci “tot i que allò que siga avançar és positiu per a la nostra ciutat. Nosaltres sempre vam apostar per l’opció de l’enllaç sud, perquè era la més viable i, a més, important per a les platges sud de la ciutat i per a les nostres empreses. Per això, li demanem al ministeri un esforç per tal que es liciten les obres com més prompte millor, ja que Oliva ho necessita urgentment”.

Des del grup EU-Acord Ciutadà, Alejando Salort, ha indicat que és una bona noticia per a la ciutat. Tot el que siga avançar suposarà que cada vegada ens trobem més a prop del final d’aquest projecte.

El portaveu del grup Gent d’Oliva, Pepe Salazar, ha assenyalat que “es tracta d’una notícia positiva i és un pas més per tal que l’enllaç sud d’Oliva siga una realitat. Ara és necessari que en els pròxims pressupostos de l’Estat aparesca consignat aquest projecte. Però tot el que siga avançar sempre és positiu”.

Des del Grup municipal Popular, Salvador Llopis, s’ha mostrat molt satisfet per aquest anunci “que demostra que des del govern central i des de la Delegació del Govern a València s’està donant solució a aquest gran problema que tenim a Oliva. Per tant, des del PP agraïm aquesta tasca que està portant-se a terme”.

El portaveu del Grup municipal Socialista, Carlos Mengual, s’ha mostrat satisfet per aquesta notícia “encara que estarem pendents que els terminis es complisquen i no siga un anunci més per part dels responsables del govern central.”

Característiques projecte

Compta amb un pressupost base de licitació de 28,90 milions d’euros. Segons el mateix anunci, l’objecte del projecte és executar, utilitzant l’AP7, una variant de l’actual travessia de la carretera N332 d’Oliva. Consta d’una carretera bidireccional de 2,6 quilòmetres, amb dos carrils de 3,50 m d’ample i vorals d’1,5 m. Està previst realitzar un enllaç tipus trompeta amb l’AP7 i un enllaç amb glorieta inferior a la connexió amb l’actual carretera N332.