Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta un “Figatell Sound” de més qualitat amb la presència de BOIKOT

Serà el divendres 16 de juny, dintre de la programació de la Fira i Festes

Tot a punt per a la celebració de la V edició del Figatell Sound, el festival de música alternativa fet per i per als joves d’Oliva i dels pobles veïns, amb la col·laboració de les Regidories de Festes, Cultura i Música, i Joventut de l’Ajuntament d’Oliva.

Organitzat com sempre per l’associació Joves d’Oliva en Moviment (JOM), el Figatell Sound tindrà lloc el divendres 16 de juny, una vegada més, a l’aparcament del Poliesportiu municipal i dintre de la programació de la Fira i Festes.

Aquest matí l’han presentat, per part del JOM, Maria Fullana i Gemma Lleches, i també el regidor de Festes, Pepe Salazar, el regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, i el regidor de Joventut, Àlex Salort.

Segons ha explicat Maria Fullana, “després de l’èxit de l’any passat, tornem a començar el festival amb el correbars, que eixirà a les 19.45 h des del passeig d’Oliva (enfront de la Biblioteca de l’Envic), amb la participació de la xaranga La Contrabanda,  guiada per Supercacaua“.

“El festival començarà a les 21.30 h amb l’actuació de Totem, el grup guanyador del concurs Actua al Figatell Sound 2017, quatre xicons de La Sénia que vénen a conquerir el públic d’Oliva a ritmes de rock. Un altre grup serà Smoking Souls, grup més potent actualment al poble veí, Pego, i que acaben de traure el seu tercer treball d’estudi, “Cendra i or”, amb gran èxit. Per la seua banda, des de València vindran les companyes Las Hijas de la Cumbia per a tancar la nit amb els millors ritmes. També comptarem amb Pepet i Marieta que ens faran passar-ho d’allò més bé i ens presentaran el seu últim disc “La revolució dels somnis”. I, finalment, enguany hem decidit apostar per un grup nacional, més en concret des de Madrid arribarà Boikot, que ens porta grans temes d’estil rock, punk i ska que de segur que no ens defrauden”, ha dit la representant de Joves d’Oliva en Moviment.

Segons Maria Fullana, “hem donat un gran salt de qualitat en la cinquena edició del Figatell, amb la presència de BOIKOT, estem davant d’un gran festival, molt heterogeni i complet i pensat per a un públic molt variat. Pensem que serà tot un èxit, perquè és el primer festival de la temporada i perquè actuen grups que serà molt difícil tornar-los a vore tots junts.”

Per la seua banda, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, ha destacat la importància del Figatell Sound dins de la programació de la Fira i Festes: “Sabem que és sens dubte un dels plats forts, amb un públic específic però molt ampli, i calia potenciar-lo. Pensem sincerament que ho hem aconseguit, amb una gran varietat de grups musicals, tant d’ací com de fora, i sobretot amb la presència de BOIKOT, un grup de rellevància nacional, de Madrid, i per descomptat, gràcies al bon fer de l’associació Joves d’Oliva en Moviment, que des del primer moment ha cregut en el Festival d’Oliva”.

Segons el regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, “l’Ajuntament havia de tornar a implicar-se directament amb el Figatell Sound, com no podia ser d’altra manera. Un festival referent que veiem com cada any va consolidant-se més i més, i que ja és un pilar de l’agenda musical d’Oliva. Per això, satisfacció i agraïment pel treball incansable del JOM, i animar-los a continuar la tasca per tal de seguir demostrant que les coses ben fetes amb la gent del poble poden estar a l’altura d’altres grans esdeveniments.”

El regidor de Joventut, Àlex Salort, ha comentat que aquest any “podrem vore com el Figatell Sound està consolidant-se any rere any, fruit d’un treball conjunt entre una associació molt activa, com és el JOM, i un Ajuntament implicat, que aposta per programar una oferta d’oci per als joves, de qualitat. A més, com a regidor també de Benestar Social, he de dir que tindrem en el festival, amb la col·laboració del JOM, a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, per tal de previndre el consum excessiu d’alcohol, importantíssim si considerem que tindrem molts espectadors de fora d’Oliva que hauran vingut en vehicles particulars.”

Recordem que al recinte hi haurà menjar i beguda. A més, es podran comprar els tiquets per al nostre pack, el Sopatell, on s’inclou un entrepà de figatells (o els “vegatells”, l’opció vegana), una cervesa o un refresc i un colpet de regal per tan sols 5 €.

Gemma Lleches, també representant del JOM, ha recordat que l’entrada al Figatell “costa 7 euros anticipada i 10 euros en taquilla. I els tiquets estan a la venda a Oliva (JOM, La Fona i El Lloc), a Benimaclet (Macondo i La Murta Vins i Tapes), a Castelló (UJI, Universitat Jaume I), i pròximament també a Pego (Vent de Llevant).”

Tant l’organització com els regidors han convidat a tots els joves d’Oliva i de les poblacions veïnes a disfrutar del Figatell Sound el pròxim 16 de juny.