Salta al contingut

Premsa

Més de 700 inscrits participaran en les I Jornades d’Educació Inclusiva que es realitzen a Oliva este cap de setmana

Les I Jornades d’Educació Inclusiva tindran l’assistència de més de 700 participants, entre professors i públic en general este cap de setmana a Oliva.

“Aquesta acció formativa, pionera a Oliva, tindrà lloc durant el divendres 30 de juny i el dissabte 1 de juliol al Centre Polivalent de la nostra ciutat. Està dirigida a professores i professors, educadors i monitors d’ensenyament, AMPAs i públic en general” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

La regidora ha agraït el treball i coordinació realitzat des del Departament d’Educació, i també de l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva i el Cefire de Xàtiva, i felicita l’organització per l’encert en les propostes i objectius, que permetran analitzar experiències i desenvolupar accions didàctiques concretes, dirigides a atendre i aplicar a l’aula els continguts teòrics del curs, elaborant i desenvolupant metodologies curriculars adaptades a les necessitats de l’alumnat.

També ha destacat la importància d’aquestes primeres jornades d’aprenentatge inclusiu per conéixer les principals característiques de l’escola inclusiva, i així poder analitzar les mesures organitzatives útils per atendre la diversitat, com a estratègies de desenvolupament de l’educació emocional i intel·ligències múltiples, i les eines per donar resposta a les situacions disruptives en el pla de convivència, i en els procediments de millora de la comunicació centre educatiu – família.

Yolanda Pastor ha posat en relleu la càtedra notòria dels ponents convidats, seleccionant les seues intervencions magistrals dins del desenvolupament de l’educació emocional i pedagogia sistèmica, i agraeix la seua compareixença per a aquestes primeres jornades a Mar Romera Morón, Juan Vaello Orts, Rafael Bisquerra Alzina, Vicent Salvador Gràcia Pellicer i Miquel Àngel Alabart Saludes.

Per a l’adaptació de programes i elaboració de materials per aplicar a l’aula; a la sessió de divendres a la vesprada comptarem amb les bones pràctiques i experiències d’aula compartida de diversos centres educatius de la Comunitat Valenciana: IES Gabriel Ciscar, IES Peset Alexandre de Paterna i l’IES Vicent Gandia de Castelló de la Ribera.

A l’acte d’inauguració assistirà l’alcalde d’Oliva, David González, la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana.