Salta al contingut

Premsa

Oliva intensificarà la vigilància dins del terme municipal d’Oliva, incloent-hi el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

La indignació que està provocant la quantitat de vessaments incontrolats que hi ha per tot el terme municipal d’Oliva ha portat a l’administració a buscar fórmules per intensificar la vigilància i poder identificar els responsables dels dits vessaments, que tant estan perjudicant el nostre medi ambient.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient, ens porta a visitar el Parc de la Marjal de Pego-Oliva, on empreses, o particulars sense escrúpols, es desprenen dels seus residus pertot arreu, generant molts problemes, especialment de salubritat, que deriven en altres problemes com ara la proliferació de plagues, problemes en la contaminació del sòl i del subsòl que acaben contaminant els aqüífers …

Tots els residus han d’anar a contenidors controlats i autoritzats. Ibiza recorda que qui contamina és qui ha de pagar. En el cas que els residus els genere una empresa, és la mateixa empresa que està obligada a gestionar els seus residus, contractant empreses gestores que estiguen acreditades; en el cas d’un particular, té a la seua disposició l’ecoparc, a més ara s’ha ampliat l’horari del servei al públic.

És trist, molt trist, veure com cada dia es descobreix un nou focus de vessament, ara és en la Marjal, en la zona de l’antic assecador de taronges. Aquesta setmana la brigada municipal passarà a retirar les deixalles, rodes, gomes, envasos d’olis, però és pertot arreu, arreu del terme municipal i és una praxi que s’ha d’acabar pel bé de tots.