Salta al contingut

Premsa

Tot preparat per a la celebració dels Moros i Cristians d’Oliva

Els actes centrals de la festa tindran lloc del 20 al 23 de juliol

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, ha presentat la programació de les festes de Moros i Cristians 2017, que començarà divendres que ve, dia 14, amb la XX Trobada Infantil i finalitzarà diumenge, dia 23, amb el castell de focs d’artifici.

Pel que fa als càrrecs festers d’enguany, recordar que ostenta la capitania cristiana la Filada Corsaris, Juan Narváez serà el capità, i Jonatan Ramos, l’ambaixador.

Pel que fa a la capitania mora, a càrrec de la Filada Tuareg, Lluís Gregori serà el capità i Cristina Alcaraz l’ambaixadora.

Segons el president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Sergio Bañuls, “hem aconseguit que les nostres festes siguen un referent en el món de la festa de moros i cristians; ara cal donar un impuls més per a engrandir-la més si cap. El que volem és que el nostre poble estiga orgullós de la nostra festa i la disfrute, eixint al carrer i participant tant dels actes propis de cada comparsa com dels més oberts i participatius, com ara la nit del putxero o el desembarcament”.

Per la seua banda, el regidor de Festes, Pepe Salazar, ha destacat la importància dels Moros i Cristians en el calendari festiu oliver: “estem davant d’una gran celebració, declarada d’Interés Turístic Autonòmic i en ple mes de juliol. Una festa esperada i espectacular, que reuneix a Oliva milers de persones, amb el benefici tant social com econòmic que això suposa per als olivers. Així que només em queda agrair a totes les persones que la fan possible el seu esforç, donar l’enhorabona especialment als càrrecs festers d’enguany i convidar a tots a disfrutar de la nostra festa de Moros i Cristians”.