Salta al contingut

Premsa

La telefonia suposa la primera causa de les consultes i reclamacions en l’OMIC d’Oliva el 2016

El regidor responsable, Pepe Salazar, anima als consumidors d’Oliva a defensar els seus drets acudint a l’OMIC

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor d’Oliva ha atés durant l’any passat un total de 879 consultes i 248 reclamacions, i ha tramitat cinc denúncies, segons la Memòria d’Activitats corresponent al 2016 presentada per la mateixa OMIC.

Pel que fa a les consultes presentades, destaquen les referents a la telefonia (191), l’electricitat (113), la vivenda (66), el gas (58), i les empreses de banca o financeres (54). En el cas de les reclamacions, la gran majoria també han estat relacionades amb les companyies telefòniques (103) i les elèctriques (23). Totes les cinc denúncies tramitades s’han enviat al Servei Territorial de Comerç i Consum, i han estat referents a l’electricitat, alimentació, electrodomèstics, altres béns i hostaleria.

El regidor de Comerç, Mercats i Consum, responsable també de l’OMIC, Pepe Salazar, s’ha mostrat molt satisfet per aquestes dades, “perquè demostren que la nostra oficina d’informació al consumidor funciona, que els ciutadans d’Oliva confien en la seua administració per assessorar-se abans de presentar una reclamació o denúncia davant una empresa, si consideren que els seus drets com a consumidors han estat vulnerats. Per això anime a totes les persones a visitar-nos si tenen cap dubte sobre si el producte o el servei que han adquirit acompleix amb les expectatives prèvies.”

Cal recordar que l’OMIC també ofereix la possibilitat de realitzar consultes, queixes o reclamacions per via telefònica o electrònica (teniu tota la informació al respecte a la pàgina de l’OMIC del web municipal: https://oliva.es/arees/economia/consum-omic/), tot i que el 2016 la gran majoria de les consultes i reclamacions realitzades es va fer de manera presencial. Dir també que l’OMIC d’Oliva està adherida a la Xarxa Omic i compta amb pàgina pròpia en el Portal del Consumidor (http://oliva.redomic.com/).