Salta al contingut

Premsa

Biblioteques i Joventut fan un balanç positiu de l’horari especial d’estudi

Fins a 1.600 usuaris han aprofitat les més de 80 hores setmanals que el Servei de Biblioteques ha oferit per a estudi entre el 22 de maig i el 7 de juliol

El programa ‘Estudia en PAU’ del Casal Jove augmenta l’assistència respecte d’edicions anteriors, arribant a màxims de 50 persones

La Biblioteca de l’Envic tancava el divendres 7 de juliol el període especial d’estudi que dedica cada any als estudiants que han de preparar la Selectivitat, els últims exàmens de l’any acadèmic universitari o alguna altra prova. En aquest període, que començava el dilluns 22 de maig, els estudiants han trobat oberta la biblioteca des de les 9 del matí fins a les 10 de la nit, de dilluns a dissabte, i de 9 a 14 hores el diumenge.

Les estadístiques proven que durant aquest període els estudiants han suposat més de la meitat dels usuaris de la biblioteca, que ha afegit aquest servei a la resta de prestacions habituals. S’han comptat 498 estades d’estudiants durant la darrera setmana de maig, 990 durant el mes de juny i 112 durant la primera setmana de juliol, cosa que fa un total de 1.600 estades. L’afluència més gran, per tant, ha coincidit amb la preparació de la Selectivitat i dels exàmens universitaris. A partir d’aquest moment s’observa un descens, tot i que la presència d’usuaris ha estat constant fins al final del període.

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, considera que amb aquestes dades la Biblioteca de l’Envic continua sent la referència bàsica per a la població estudiantil d’Oliva i d’altres poblacions del voltant, i que el servei especial d’estudi es consolida com una cita obligada del calendari anual. Escrivà ha volgut agrair també la col·laboració del Consell de la Joventut d’Oliva i ha destacat la tasca dels conserges encarregats de la vigilància durant l’horari especial.

Respecte al Departament de Joventut, la delegació va oferir les instal·lacions del Casal Jove, obert de forma extraordinària del 22 de maig al 9 de juny, de les 10 de la nit a les 2 de la matinada, excepte dissabte i diumenge. El regidor Alejandro Salort ha valorat molt positivament l’experiència, ja que ha augmentat l’assistència respecte d’edicions anteriors, arribant a màxims de 50 persones. Enguany, a més a més, s’ha implementat l’accés a Internet, satisfent la demanda dels estudiants.

“Aquest programa s’ha consolidat de manera satisfactòria al nostre municipi, ja que ha augmentat el nombre d’alumnes que han pogut gaudir del servei i s’han executat positivament millores com la compra de taules o l’accés a Internet. Aquest és el segon any que ‘Estudia en PAU’ es realitza durant el període previ a la Selectivitat, i podem dir que s’ha vist satisfeta la demanda d’estudi nocturn. A més, hem ajudat a descongestionar les biblioteques, que suporten una gran afluència de gent”, declara Salort.