Salta al contingut

Premsa

Oliva ha penjat els seus guardons en les platges.

20130722_120949D’un total de sis platges a Oliva, amb  un recorregut de 8.800 m de costa, tres d’elles han renovat enguany el guardó de Bandera Blava i la Q de qualitat. Des de principi d’esta setmana, estos distintius ja han estat hisats a les platges de Pau Pi, Aigua Blanca i Aigua Morta. Cal dir que totes les sis platges tenen el distintiu ISO 14001, que concedeix l’Institut per a la qualitat turística que depén del Ministeri de Turisme, certificat que té caràcter INTERNACIONAL i valora el control sobre els aspectes ambientals. Oliva el va obtenir per primera vegada en 2002.

Este any s’ha fet un gran esforç per adequar la cartelleria a la normativa que exigia Bandera Blava, i encara que és un projecte molt ambiciós, no està acabat, i caldrà continuar fent-ho poc a poc per mantenir el nivell d’exigència adequat i donar resposta a la demanda turística.

També cal destacar els bons resultats en les anàlisis de l’aigua en totes les platges, una vegada esmenat el problema que va haver la quinzena passada en la platja de les Deveses, els resultats últims han estat tots excel·lents i els usuaris, per a la seua tranquil·litat, podran vore a peu de platja la informació necessària, i també podran obtenir tota la informació en les oficines de turisme o en la pàgina web de l’Ajuntament d’Oliva.

Les platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca porten molts anys consecutius mantenint estos distintius de qualitat (Bandera Blava i Q de Qualitat), a més enguany s’ha recuperat el guardó de Bandera Blava en la platja de l’Aigua Morta, que s’havia perdut en 2009 i des d’aleshores s’ha treballat per tornar-lo a recuperar.

Igualment  totes les platges d’Oliva tenen el distintiu del Banderes Qualitur, un certificat AUTONÒMIC que concedeix l’Agència Valenciana de Turisme a totes aquelles platges que disposen d’alguna certificació de qualitat. Este certificat té caràcter turístic i valora la implantació del Sistema de Qualitat.

Les platges d’Oliva són molt diferents unes de les altres, podem dir que tenim una oferta per a cada tipus de turisme, i dinen resposta a una demanda nacional i més familiar amb les platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca, que són platges més urbanes i dotades de tot tipus de serveis, però també té un percentatge de turisme internacional a considerar que demanden platges més naturals com la Terranova, Rabdells, l’Aigua Morta i les Deveses. En estes platges es troba la major concentració de càmpings, tots vora mar.

L’oferta d’allotjament és diversa, amb càmpings de molta qualitat,  hotels i aparthotels, i cada vegada més el lloguer d’apartaments.  Com a municipi turístic Oliva reconeix la importància dels guardons per a mantenir el nivell d’ocupació, per això és important continuar treballant per a mantenir-los.