Salta al contingut

Premsa

Sereno a Oliva

Al voltant de 500 melons s’han de repartir el proper divendres, 26 de juliol, en una nova edició del Dia del Sereno que organitza la Delegació de Medi Ambient, amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Oliva i l’associació de Veïns de la platja.

Aquesta tradició va ser recuperada per l’ajuntament oliver i, des d’aquell moment, cada any, a finals del mes de juliol, es commemora aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d’aquest any es duran a terme a la platja d’Oliva, als voltants de la posta de la Creu Roja a la zona d’Aigua Blanca.

La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 hores.

“Aquesta activitat està pensada per a omplir el temps lliure dels xiquets/es en la temporada d’estiu. Retrobar tradicions populars i així testimoniar les diferents formes d’omplir el temps lliure que tenien els nostres avantpassats. És tracta d’una activitat amb molta tradició a la nostra platja “assenyalava el regidor de Medi Ambient, Pepe Salazar.

Al voltant de les 20.30 hores es realitzaran tallers pràctics per decorar el fanalets i també uns tallers de pintura facial.

A partir de les 21.00 hores està previst que tots els participants en aquest Dia del Sereno assagen les cançons típiques i pròpies d’aquesta tradició. Al voltant de les 21.30 e realitzarà una cercavila de tots els participants, acompanyats de dolçaina i tabalet, a càrrec de l’Associació Sarabanda, per diversos carrers de la platja d’Oliva i que finalitzarà a l’Avinguda de la Mar Mediterrànea. En finalitzar la cercavila, els assistents podran disfrutar d’un espectacle de malabars i foc.

Els únics requisits per participar en aquest Dia del Sereno, segons han explicat des de la Delegació de Medi Ambient, és portar una cullera i un ganivet per confeccionar el sereno. “Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu sereno. Es tracta d’una activitat on els xiquets i també els pares gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos i la gent gran perquè recorden la seua infància” explicava la regidora de joventut, Ana Morell.