Salta al contingut

Premsa

Cultura posa en marxa en el mes d’agost la iniciativa gratuïta ‘Cinema als barris’

Durant el mes d’agost, els veïns de Sant Francesc, de Sant Roc i del Pinet podran gaudir d’una cartellera amb pel·lícules per a tots els públics que s’emetran a l’aire lliure a partir de les 22.00 h

La campanya s’uneix a propostes ja consolidades com les ‘Llegendes del Pinet’, que potencien la participació dels barris en la vida cultural del poble

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Enric Escrivà, ha presentat la nova campanya de ‘Cinema als barris’, una iniciativa que pretén descentralitzar les activitats culturals durant l’estiu a través de sessions nocturnes de cinema familiar en els barris de Sant Francesc, de Sant Roc i del Pinet.

El cicle ‘Cinema als barris’ tindrà lloc a l’aire lliure, a partir de les 22.00 h, durant el mes d’agost, en tres espais de referència per al veïnat de cada zona. El dimecres 2 d’agost, es projectarà la pel·lícula ‘Ballerina’ en la plaça Riuet dels Frares, el dijous dia 17, s’emetrà ‘El bebé jefazo’ en la plaça de Sant Roc (projecció programada inicialment el diimecres 9 d’agost, i ajornada per causes meteorològiques), i finalment, el dimecres dia 23 es podrà veure ‘Ice Age 5: El gran cataclismo’ en el pati del CPC El Pinet.

“Amb aquesta proposta, que se suma al programa ‘Cinema a les platges’ del Patronat de Turisme de València, tornem a apostar per la descentralització de l‘oferta cultural, ampliant-la als extrems de la ciutat perquè tots els barris d’Oliva puguen gaudir al llarg de l’any d’una variada programació”, ha assenyalat Escrivà.

Per al regidor de Cultura, “els tres espais escollits permetran la màxima participació del veïnat, ja que l’objectiu de la campanya és afavorir l’accés cultural a la població que no resideix o no es pot traslladar a la platja durant l’estiu, posant al seu abast una activitat lúdica, divertida i completament gratuïta.”

La programació de ‘Cinema als barris’ ha comptat amb la col·laboració de les associacions veïnals de Sant Francesc, del Raval, del Raval-Gerreria, del Pinet i del Romaní. Escrivà ha agraït la complicitat de totes cinc per omplir els barris d’entreteniment, i confia que la seua implicació garantirà l’èxit del cicle i la seua continuïtat.

La campanya s’uneix a propostes ja consolidades com les ‘Llegendes del Pinet’, que potencien la participació dels barris en la vida cultural del poble. En aquest sentit, el regidor ha anunciat la programació en el mes d’octubre d’un cap de setmana cultural al barri de Sant Francesc, atenent així a la demanda històrica de l’associació de veïns.