Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva posa en marxa l’Oficina Virtual Tributària

La Regidoria d’Hisenda, en col·laboració amb la de Modernització, amplia el ventall de les gestions telemàtiques que pot realitzar la ciutadania d’Oliva

Amb la implantació de l’Oficina Virtual Tributària, els contribuents olivers podran gestionar més còmodament els seus rebuts i expedients tributaris, facilitant l’accés a la informació i les formes de pagament

L’Ajuntament d’Oliva, seguint amb la implantació de l’Administració Electrònica, s’ha adherit al conveni amb @signatura, ampliant els tràmits que poden realitzar-se telemàticament en l’Oficina Virtual municipal.

@signatura és la solució tecnològica en què es basa la Plataforma de validació i signatura electrònica del Ministeri. I té com a finalitat fomentar i estendre el desenvolupament de l’Administració Electrònica i la Societat de la Informació.

En l’Oficina Virtual Tributària, els contribuents olivers tindran accés online a les gestions particulars del seu interés, sense necessitat de desplaçar-se. A través d’esta Oficina podran:

  • Accedir als rebuts pendents de pagament, descarregar-los i pagar-los. Un pagament que podran efectuar tant des del portal web de la seua entitat bancària (amb el codi de barres), com des d’un caixer.
  • Modificar les seues dades de contacte.
  • Subscriure’s a un pla d’informació personalitzada (via mòbil i/o correu-e) a través del qual rebran informació sobre les dates de càrrecs en compte dels rebuts, recordatoris d’últim dia de pagament de rebuts pendents, les dates de pagament dels períodes voluntaris, etc.
  • Accedir a la informació dels rebuts pagats o anul·lats, les dades dels béns, així com del detall de les parcel·les d’IBI Rústica.
  • Vore l’estat dels expedients de gestió tributària i recaptació.
  • Domiciliar els rebuts (amb la qual cosa poden beneficiar-se d’una bonificació del 3%).

Els contribuents olivers, podent identificar-se amb qualsevol tipus de certificat electrònic, poden accedir a este servei a través de la següent ruta del portal web d’Oliva: oliva.es>Oficina Virtual>Carpeta Ciutadana>Oficina Virtual Tributària>Tràmits (oliva.es/ciutadania/carpeta-ciutadana).

El regidor d’Hisenda, Vicent Canet, valora molt positivament este nou servei que ha desenvolupat l’empresa encarregada de la gestió tributària, GTT. Amb la implantació de l’Oficina Virtual Tributària, afirma, “la ciutadania té al seu abast una ferramenta que li permetrà gestionar més còmodament els seus rebuts i expedients tributaris. En definitiva, un nou servei que farà més còmodes i àgils les tramitacions i les relacions amb l’administració. Encara ens queda molt a fer en este sentit, però, poc a poc continuarem avançant en esta mateixa direcció.”