Salta al contingut

Premsa

La Guàrdia Civil i la Policia Local d’Oliva es reuneixen per tractar les mesures preventives extraordinàries en matèria de seguretat ciutadana

En la reunió, presidida per l’alcalde, s’ha determinat l’adopció d’una sèrie de mesures preventives per reduir el risc sobre les persones d’atemptats terroristes com els ocorreguts a Catalunya i altres ciutats europees

En la línia del que estan fent altres municipis, i sobretot, després dels atemptats ocorreguts a Catalunya recentment, a Oliva s’adoptaran mesures extraordinàries per millorar la seguretat de les persones. Aquest ha estat l’objecte principal de la reunió que han mantingut els comandaments de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, a primera hora del matí al despatx d’alcaldia.

Entre les mesures més importants, es reforçarà  el dispositiu de seguretat conjunt i augmentarà la vigilància en el tradicional Mercat dels Divendres, i a més a més es col·locaran jardineres als accessos principals (per a aquest divendres es farà ús de les disponibles en estos moments de manera provisional, a falta de posar-ne altres més adequades).

Pel que fa a la resta d’esdeveniments extraordinaris, s’han repassat un per un aquells que suposen una major concentració de persones, fins a l’octubre d’engany, de manera que els dispositius policials conjunts adoptaran mesures especials, com l’encreuament de vehicles policials per fer de barrera, reforç de la vigilància i d’altres que no és convenient fer públics, per motius de seguretat.

A més a més, s’incrementaran les reunions de coordinació entre els comandaments i es farà operatiu per a la Policia Local l’accés a la base de dades de la Guàrdia Civil.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Oliva incrementarà la dotació de material de seguretat per als agents de la Policia Local, i farà un esforç extraordinari per reforçar determinats torns, en funció de les limitacions de personal disponible.

Tant des de l’Ajuntament d’Oliva, com per part de la Guàrdia Civil, s’ha llançat un missatge de tranquil·litat, ja que no hi ha un risc específic per a Oliva, més enllà del nivell d’alerta 4 establert per a tot el territori de l’Estat. Per tant, no s’ha de generar una alarma indiscriminada. Alhora, es recorda que la col·laboració ciutadana sempre és un element clau per al treball dels cossos i forces de seguretat.