Salta al contingut

Premsa

La música tradicional valenciana tanca el cicle ‘Música a la Mar’ aquest dijous 31 d’agost

La Colla Sarabanda i els grups de danses de Daimús, i Raval i Vila d’Oliva tanquen el cicle de concerts d’estiu amb un espectacle multidisciplinari que combinarà música, cant i balls populars

Música de dolçaina i tabal, cant d’estil i dansa tradicional integren un espectacle d’arrel valenciana que arriba precedit pels sis concerts que han marcat el ritme de la platja d’Oliva des del passat 28 de juliol. El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, s’ha mostrat satisfet per l’acollida que ha tingut la programació entre el públic local i el turista, i ha animat a tots a “prendre part del tancament del cicle per gaudir d’una bona mostra de la nostra cultura popular.”

El concert, que forma part de la campanya d’intercanvis musicals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, tindrà com a protagonistes a les noves incorporacions del cicle ‘Música a la Mar’: la Colla de dolçainers i tabaleters Sarabanda, el Grup de danses Raval i Vila d’Oliva i el Grup de danses de Daimús. Les tres formacions obriran aquesta trobada de música tradicional que amenitzarà el carrer de la Mar Mediterrània a partir de les 20.30 h. Prèviament es farà una cercavila festiva pels carrers pròxims que anunciarà la celebració del concert, suspés el passat 18 d’agost en senyal de dol pels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

Paco Pérez, president de la Colla Sarabanda, ha explicat que el concert de cloenda del cicle barrejarà diferents disciplines del folklore valencià, i l’ha definit com un espectacle dinàmic que vol posar l’accent en la nostra cultura.

“Es tracta d’un bon final per a la segona edició del cicle i una gran manera de contribuir al foment i la difusió de les nostres senyes d’identitat entre el turisme d’Oliva i els seus veïns”, ha afegit el regidor de Cultura.

Escrivà ha recordat el caràcter gratuït i familiar del concert, i ha remarcat “el tarannà local del cicle ‘Música a la Mar’, que al llarg de l’estiu ha deixat ben palesa la diversitat musical d’Oliva i la seua vitalitat cultural.”