Salta al contingut

Premsa

Torna el Cicle de Teatre infantil d’Oliva. El ‘Rebombori’ està assegurat!

Tots els indicis fan preveure que a Oliva s’aproxima una nova cita amb el teatre en valencià. S’ha posat alerta la població perquè els més menuts estiguen preparats

Cada divendres a les 18.00 h, del 6 al 27 d’octubre, quatre companyies ompliran d’històries el Teatre Olímpia

Els Serveis Culturals de l’Ajuntament d’Oliva han presentat la 3a edició del Cicle ‘Rebombori’, que des del divendres, dia 6 i fins al 27 d’octubre, oferirà una acurada selecció d’espectacles teatrals que vol posar als més menuts en contacte directe amb les arts escèniques. Seran quatre divendres plens d’aventures i personatges entranyables, amb quatre companyies que ompliran d’històries el Teatre Olímpia i faran les delícies de tota la família.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha destacat que “després de l’èxit del 2015 i del 2016, ens engresca continuar organitzant aquest esdeveniment, amb la principal voluntat d’arribar al públic infantil i enriquir el seu imaginari.” Escrivà ha volgut remarcar la importància que té en la programació cultural d’Oliva “la recuperació d’una activitat arrelada a la nostra història local, el teatre en valencià: amateur, professional, clàssic, contemporani, infantil… Cal començar a gaudir-lo des de menuts, i volem ser-ne un escenari referent al nostre territori.”

Quatre divendres molt divertits

Xirriquiteula Teatre inaugura el cicle la vesprada del divendres dia 6, amb l’obra “Papirus”, un espectacle que parla de l’amistat, de la guerra, dels temors que ens fan petits, dels sentiments i de l’esperança, i en el qual el gest, l’humor i la creativitat són els protagonistes.

El següent divendres, 13 d’octubre, serà el torn de Gobelins Produccions Musicals amb “La volta al món en 80 melodies”. Una protagonista, interpretada per l’actriu valenciana Maribel Casany, que ha perdut la memòria i l’orientació. Uns músics aventurers que l’acompanyaran a pegar la volta al món. Un recorregut singular en què el públic ajuda la viatgera a trobar el seu destí… o no! La música en directe és la protagonista.

I seguint en l’àmbit musical, que enguany al cicle pren molt de protagonisme, arribaran els clàssics amb l’adaptació lliure del conte “El trencanous i el rei dels ratolins”, de Hoffmann. “Moniquilla i el Trencanous” és un espectacle de Titoyaya Dansa poc habitual per la seua originalitat. La música clàssica i la dansa, amb un os, un autobús i un grup d’amics, arribaran divendres dia 20.

Per tancar el ‘Rebombori’, comptarem amb l’obra “Lil·liput” de L’Horta Teatre. Un viatge per damunt de ciutats i del mar fins arribar a una illa, de la mà de dos núvols que aniran contant-nos com veuen el nostre món i ens faran conscients de les conseqüències del nostre comportament amb el medi ambient. “Lil·liput” és un univers sonor que barreja la música en viu amb les aportacions puntuals del públic més menut. Es representarà el divendres, 27 d’octubre.

 Cultura accessible i a preu simbòlic

Totes quatre funcions tindran lloc de vesprada, a les 18.00 h; mentre que la venda d’entrades, a 1 euro, s’iniciarà en taquilla des d’una hora abans dels espectacles. També es poden adquirir anticipadament des del dimecres, 4 d’octubre, en www.instanticket.es o per telèfon al 902 444 300.

El Cicle ‘Rebombori’ s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Oliva i l’Institut Valencià de Cultura per a la cogestió de la programació escènica, i rep també ajuda per la promoció lingüística.