Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra la 5a Festa Estellés divendres 6 d’octubre

Tindrà lloc a partir de les 21.00 h, a la plaça del Riuet dels Frares, amb una lectura, un sopar popular, i l’actuació d’Arrop i tallaetes

La cita amb la poesia de Vicent Andrés Estellés té lloc en el marc de la programació del 9 d’Octubre

La plaça del Riuet dels Frares d’Oliva, al barri de Sant Francesc, acollirà divendres 6 d’octubre, a partir de les 21.00 h, la 5a Festa Estellés de la localitat, el recital poètic i musical popular que ret homenatge a Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. La cita s’emmarca, un any més, dins de la programació al voltant del 9 d’Octubre a la ciutat comtal.

Des de la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, i des de Saforíssims s’ha animat la ciutadania a participar, tot seleccionant un parell de poemes d’Estellés i enviar-los per correu electrònic a saforissims@saforissims.org, per tal d’evitar repeticions.

Aquesta cinquena edició comptarà amb l’actuació d’Arrop i tallaetes, conjunt valencià de tarannà festiu que posarà punt final a la vetllada. Abans, hi haurà sopar amb aperitius i beguda, on els assistents només hauran de dur el seu entrepà.

Cal recordar que són nombroses les poblacions valencianes que celebren des de fa huit anys la Festa Estellés, un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa se celebra al voltant de l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

La 5a Festa Estellés ha estat organitzada pel Servei de Biblioteques i l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Oliva, i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esport, la Diputació de València, SaforEvents i Saforíssims Societat Literària.