Salta al contingut

Premsa

Es presenta el 18é Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

Del 21 d’octubre al 3 de novembre, tres companyies locals pugen a l’escenari del Teatre Olímpia en la nova edició de l’emblemàtic concurs. L’11 de novembre, Teatre de l’Abast tancarà el programa amb l’adaptació del clàssic “Molt de soroll per no res”

La Federació de Falles i l’ajuntament dediquen la 18a edició a Noelia Inisterra, component i actriu de la Falla Casa d’Alonso, en senyal de condol per la seua pèrdua

Hui dimecres, 18 d’octubre, s’ha presentat el 18é Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que organitza la Federació de Falles d’Oliva en col·laboració amb els Serveis Culturals de l’ajuntament. El regidor de Cultura, Enric Escrivà, el president de la Federació, Vicent Pérez, i el seu vicepresident, Santiago García, han fet públic el programa d’enguany en una roda de premsa marcada pel record a Noelia Inisterra, delegada de teatre en la Federació, i component i actriu de la Falla Casa d’Alonso, que va faltar el passat diumenge a l’edat de 36 anys.

Escrivà ha volgut expressar el condol de l’Ajuntament d’Oliva per la pèrdua “d’una gran fallera que va posar el seu cor i la seua ànima per fer millor la festa. La seua relació amb els nostres Serveis Culturals ha sigut molt estreta, tant pel que fa a la seua activitat fallera, com per la seua tasca professional.”

“Sentim l’adéu irreparable d’una persona que, precisament hui, ens havia d’acompanyar per presentar un concurs del qual ella era part molt activa, com a delegada en la Federació, i com a actriu en el grup de teatre de la Falla Casa d’Alonso”, ha assenyalat Vicent Pérez. A conseqüència dels fets, la funció del dia 28 d’octubre ha sigut cancel·lada per la mateixa comissió, i el teatre romandrà tancat en l’horari previst, segons ha explicat el regidor, “en solidaritat amb els familiars, els amics i els companys fallers de Noelia”.

Tres espectacles amateurs i un de professional

Per al regidor de Cultura, “el 2016 es va demostrar que era possible i necessari recuperar el ‘Salvador Soler’, un element indiscutible de la nostra cultura local. Volem que torne a ser referent en la comarca, i per això fem compatible la seua programació al costat d’altres activitats municipals com el Cicle ‘Rebombori’, el Certamen ‘aMat’ o l’Escola de Teatre. Propostes que es complementen i articulen una sòlida estructura escènica de què ens sentim molt orgullosos, perquè hem recuperat el públic i l’afició després d’un temps de desert teatral, i això és en part gràcies a la implicació de la Federació de Falles i la seua aposta per la cultura en l’àmbit faller.”

El resultat d’aquesta cooperació entre l’entitat fallera i els Serveis Culturals és la programació de tres espectacles amateurs, i un de professional, que tancarà el programa de la 18a edició. El Grup de Teatre Ramón Sanz, de la Falla Institut, inaugurarà el concurs la vesprada del dia 21 amb l’obra “Obsessos”; el dimarts, 31 d’octubre, el Grup de Teatre El Rebollit posarà en escena “Spot”, mentre que el divendres, 3 de novembre, serà el torn de l’Associació Cultural Falla Barri Sant Francesc, amb “Delicades”.  Finalment, el dissabte dia 11, Teatre de l’Abast posarà el colofó amb l’adaptació valenciana del clàssic de Shakespeare “Molt de soroll per no res”, representació fóra de concurs prèvia al lliurament de premis.

Escrivà ha encoratjat els grups participants a demostrar el seu potencial artístic, i ha recordat que la companyia guanyadora tindrà accés directe al 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur, que serà el pròxim mes de maig. Tanmateix, la comissió fallera millor posicionada representarà a Oliva en la 2a Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València, a celebrar a Gandia entre abril i maig del 2018. La resta de premiats també es donaran a conéixer en l’acte de cloenda de l’11 de novembre; segon i tercer premi a l’obra teatral, guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció, i trofeus als millors intèrprets, principals i de repartiment, i al millor ús del valencià.

Els punts de venda anticipada són Óptica Benjamín, Bar El Leñador i G&S Productes de bellesa i estètica. El preu de l’entrada és de 3 euros, mentre que l’espectacle de clausura serà d’accés gratuït fins a completar l’aforament.