Salta al contingut

Premsa

El govern municipal aprova la rebaixa del tipus impositiu de l’IBI del 0,805 al 0,724

Vicent Canet, regidor d’Hisenda, destaca que la rebaixa permetrà compensar totalment la pujada per l’actualització dels valors cadastrals i, a més a més, una baixada general del 4% dels rebuts.

Ahir, en el plenari extraordinari que es va realitzar a l’Ajuntament d’Oliva, es van aprovar altres tres modificacions d’ordenances fiscals en benefici de la ciutadania

El Ple Municipal realitzat ahir, a proposta del govern municipal, va aprovar la modificació de diverses ordenances fiscals que entraran en vigor a partir del pròxim any 2018.

La primera d’elles que serà la que més beneficie els ciutadans és la que fa referència a la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI).

Amb aquesta modificació aprovada es disminueix el tipus impositiu del 0,805% al 0,724%. “D’aquesta forma, es neutralitza completament la pujada de l’increment de la base liquidable derivada de la ponència general de valors de 2014 i, a més, encara es disminueix un 4% el rebut d’IBI urbà respecte al rebut de 2017” assenyalava el regidor d’Hisenda, Vicent Canet.

Amb l’esmentada revisió col·lectiva, els valors cadastrals dels béns immobles de naturalesa urbana van experimentar un augment mitjà d’un 1,92, augment que, a efectes del tribut de l’IBI, ve incorporant-se progressivament durant els exercicis 2014-2023, d’acord amb el que preveu la legislació tributària/cadastral al respecte.

És a dir, es neutralitzarà la pujada del 6,73% (que seria la pujada corresponent a l’exercici 2018), i, encara, un 4% menys.

Aquesta baixa és possible gràcies a una major previsió d’ingressos derivada del procediment de regularització cadastral que s’ha dut a terme recentment a Oliva  i que encara està en tramitació.

La previsió més gran d’ingressos, a conseqüència de la regularització cadastral, permetrà alleugerir un poc la pressió fiscal de la majoria dels contribuents. Una major justícia tributària permetrà mantindre el nivell necessari d’ingressos per al correcte funcionament de l’ajuntament, disminuint els rebuts de l’IBI de naturalesa urbana del conjunt de la ciutadania. “Com és sabut, si tots i totes contribuïm de forma correcta, tots i totes eixim guanyant” explicava el regidor Canet.