Salta al contingut

Premsa

Turisme i Medi Ambient organitzen una jornada al voltant de la compatibilitat entre dunes de la Safor i usos recreatius

La regidora de Turisme i Platges, Mireia Morera, i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, han presentat aquest matí en roda de premsa la jornada tècnica “Conservació de dunes i usos recreatius” que es desenvoluparà a l’Ajuntament d’Oliva el pròxim 3 de novembre.

A la jornada han estat convidats a participar els alcaldes, regidors i tècnics municipals dels diversos municipis de la comarca que disposen de cordó dunar al seu litoral. A més, també participaran interlocutors mediambientals i empresaris turístics d’aquestes localitats.

La seu de la jornada s’ha decidit que siga Oliva perquè “és la ciutat que alberga les millors comunitats dunars del Lloc d’Interés Comunitari (LIC) «Dunes de la Safor» (aproximadament, el 50% de les dunes a la comarca). D’altra banda, l’existència de vora 10 km de platges, constituïx un indubtable atractiu turístic” assenyalava la regidora Imma Ibiza.

La Jornada, centrada en este terme municipal, però d’interés per a tots els inclosos en el LIC, “té com a objectiu buscar la manera de compatibilitzar la conservació d’hàbitats i espècies amb l’ordenat ús turístic. Per a això, es considera necessari compartir la informació ambiental amb els interessos locals en busca d’acords que puguen plasmar-se en el condicionat de les Instal·lacions Temporals (IT) en platges i arreplegar-se en la Norma de Gestió del LIC. Així mateix, és de vital importància per a la qualitat turística i l’estabilitat dels empresaris del sector consensuar amb les administracions superiors unes pautes que ens permeta planificar la gestió de les platges del nostre litoral a llarg termini” explicava la regidora Mireia Morera.

Els ponents seran del Servei de Vida Silvestre (Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural) i de la Demarcació de Costes (Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient). La jornada s’enregistrarà i es retransmetrà en directe a través del canal Youtube de l’Ajuntament d’Oliva.

 

PROGRAMA

– 11.00 hores: Presentació jornada

– 11.30 hores: “El Corriol camanegre en les Dunes de la Safor i l’afluència turística. Buscant la coexistència”. Servei de Vida Silvestre.

– 12.15 hores: “Previsió de regulació d’usos en la Norma de Gestió del LIC «Dunes de la Safor»”. Servei de Vida Silvestre

– 13.00 hores: torn obert de paraula.

– 14.00 hores: cloenda de la jornada