Salta al contingut

Premsa

Teatre de l’Abast tanca el teló del ‘Salvador Soler’ amb més públic dels últims anys

La 18a edició del Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ arriba demà dissabte al seu final amb el lliurament de premis i l’adaptació del clàssic “Molt de soroll per no res”, a les 19.00 h al Teatre Olímpia, amb entrada lliure

La companyia guanyadora tindrà accés directe al 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre amateur, que serà el pròxim mes de maig

A punt d’acabar el ‘Salvador Soler’ d’enguany, la Federació de Falles d’Oliva i els Serveis Culturals de l’ajuntament han fet la valoració d’aquestes setmanes de concurs. El resultat ha estat l’edició més participativa dels últims anys, amb vora 1.000 espectadors durant tres dies, del 21 d’octubre al 3 de novembre.

El punt final serà demà dissabte, a les 19.00 h amb l’acte de cloenda i lliurament de premis a les obres teatrals, el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció, i els trofeus a millors intèrprets i ús del valencià, realitzats com l’any passat per la Fundació Espurna. A continuació, la jove companyia valenciana Teatre de l’Abast posarà el colofó amb l’adaptació del clàssic de Shakespeare “Molt de soroll per no res”. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.

Des de la Federació de Falles, el balanç “és molt positiu”, ja que les tres funcions programades han aconseguit un aforament notable, “i això ens motiva per continuar treballant colze a colze amb la Regidoria de Cultura, que ha jugat un important paper organitzatiu des que l’any passat apostàrem conjuntament per recuperar el concurs.”

Segons ha apuntat el regidor Enric Escrivà, “hem continuat demostrant el que hem dit sempre, que el ‘Salvador Soler’ és una gran plataforma per connectar la cultura amb la societat i fer visible la creativitat de la gent del poble. Aquest any, això s’ha traduït en una molt bona acollida, és una bona sensació i el senyal més evident que el teatre a Oliva està més viu que mai.”

El regidor de Cultura ha felicitat els grups participants en una 18a edició marcada per “la qualitat i la diversitat”, i ha recordat que la companyia guanyadora tindrà accés directe al 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre amateur, que serà el pròxim mes de maig.