Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva inicia un procés de participació ciutadana al voltant d’11 memòries tècniques elaborades pels arquitectes amb oficina a la ciutat

La iniciativa s’emmarca dins el programa anomenat ‘OlivaFutur’, en el qual han treballat coordinadament totes les regidories des de fa mesos

El pròxim dimarts, 14 de novembre, comença un procés de participació ciutadana consistent en la presentació d’11 memòries tècniques elaborades pels arquitectes amb oficina a la ciutat, encarregades en 2017 per l’ajuntament i coordinades pels regidors i regidores de l’equip de govern. Aquestes presentacions tindran lloc durant quatre dimarts més (cinc en total), al saló de plens de l’ajuntament, a les 19.30 h.

Així, en la mateixa línia de la iniciativa de participació coneguda com ‘El govern respon’, l’objectiu d’aquest procés és, a més de la referida presentació dels projectes, escoltar les opinions, idees i suggeriments de la ciutadania al voltant de les distintes solucions tècniques plantejades a les memòries, alhora que participar en la decisió de les futures memòries a encarregar per a l’exercici 2018.

El programa ‘OlivaFutur’ pretén anar generant un ‘fons d’armari’ de projectes urbanístics que responguen a un plantejament global i harmònic de la ciutat, en el sentit pretés a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), aprovada per l’Ajuntament d’Oliva el passat mes d’octubre, i presentada per obtenir finançament europeu. Per tant, aquest és un primer pas en el camí cap a una ciutat on els seus habitants tinguen major participació en la proposta de projectes, en la destinació d’inversions i en la concreció de les actuacions urbanístiques que es plantegen.

L’equip de govern oliver va encarregar en 2017 12 memòries als arquitectes amb oficina a la ciutat (2 per arquitecte). D’aquestes 12, ara se’n presenten 11, atés que una d’elles és relativa a l’interior d’un edifici (la mateixa casa consistorial), i no un projecte de reurbanització de la ciutat. Les memòries que s’encarregaran en 2018 sorgiran del procés de participació ciutadana que s’inicia el pròxim dimarts.

Les memòries tècniques poden consultar-se en el següent enllaç:

http://bit.ly/2AvGfYv

 

Calendari de presentacions

Dimarts a les 19.30 h, al saló de plenaris de l’Ajuntament d’Oliva

Dimarts, 14 de novembre

Remodelació c/ Sant Vicent

Millores Zona Esportiva Sant Vicent

Continuïtat adequació entorn urbà del Caragol (c/ Ponent, c/ Barranc…)

Dimarts, 21 de novembre

Identificació i pressupost generació places d’aparcament al centre històric

Inici plantejament actuació paisatgística muntanya de Santa Anna: pulmó verd de la ciutat i mirador turístic

Dimarts, 28 de novembre

Acabament de la prolongació passeig Joan Fuster

Reforma tram de passeig Parc de l’Estació (des de c/ Sant Carles fins c/ Puríssima)

Dimarts, 5 de novembre

Reforma passeig Mitja Galta

Remodelació connexions peatonals-bici zones Mitja-Galta/Kiko/Vall de Les Fonts

Dimarts 12-12-2017

Remodelació c/ Verge del Mar i edifici municipal platja (antiga escola)

Quiosc i adequació Hort de la Bosca