Salta al contingut

Premsa

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oliva inicien les gestions per a la cessió del solar municipal que albergarà el Centre de Salut de St. Francesc

Una delegació tècnica de la Conselleria de Sanitat es reuneix amb l’alcalde, la regidora de Salut Pública i tècnics municipals per enllestir tota la documentació necessària.

L’alcalde ha agraït al secretari autonòmic de Salut Pública la resposta al seu últim escrit, i confia que d’ara endavant vagen superant-se tots els tràmits per fer realitat el nou centre de salut.

Dilluns, 13 de novembre, una delegació tècnica de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut pública es va reunir amb l’alcalde, la regidora de Salut Pública i tècnics municipals per iniciar formalment la tramitació de la recepció del solar de 4.000 m2 que l’Ajuntament d’Oliva va cedir a la Generalitat el 2005, mitjançant acord unànime del Ple.

La reunió es produeix després de reiterades peticions de l’Ajuntament al llarg de la present legislatura, que se sumen a les reivindicacions municipals des de l’any 2005, atesa la situació precària en què es troba l’actual consultori del barri de St. Francesc.

En un escrit remés a l’alcalde, el director general de Recursos Humans i Econòmics, informa que la Conselleria ha previst la construcció d’un nou centre de salut a Oliva, amb una superfície prevista de 1.778 m2. Per a estes dimensions, com a mínim, es requereix un solar de 2.200 m2, tot assegurant els accessos adequats i els serveis urbanístics necessaris.

D’esta manera, els serveis tècnics municipals han d’informar sobre una sèrie de qüestions, com ara superfícies i paràmetres urbanístics, instal·lacions, dades demogràfiques, planimetria, etc. (s’adjunta document detallat), perquè el departament d’infraestructures de la Conselleria realitze l’Informe de viabilitat tècnica de parcel·la. En cas que l’informe siga favorable, serà aleshores quan se sol·licitarà a l’Ajuntament la documentació jurídica patrimonial, per recepcionar definitivament el solar i donar inici a l’expedient de contractació de la redacció i execució del projecte del nou Centre de Salut de Sant Francesc.

L’alcalde, David González, ha lamentat l’endarreriment en la contestació per part de la Conselleria, ja que este és el pas inicial que l’Ajuntament portava esperant des de 2005. Tanmateix, confia en la paraula del secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, qui li ha assegurat personalment que el procés de tramitació, tot i que serà llarg, no s’aturarà.