Salta al contingut

Premsa

L’Artístico-Musical d’Oliva ofereix aquest diumenge el Concert Extraordinari de Santa Cecília

La Banda Juvenil incorpora tres nous membres que seran presentats en un dels concerts més participatius de la societat musical, a les 12.30 h al Teatre Olímpia

 

Diumenge passat s’encetaven les activitats de Santa Cecília de 2017 de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, amb el concert de l’Orfeó “Josep Climent” al Convent de les Clarisses d’Oliva. Aquest cap de setmana comença el comboi festiu, amb un grapat d’actes, jocs, sopars, i el Concert de presentació de nous músics. El cap de setmana següent serà el dia de la Festa de Santa Cecília, que conclourà amb el dinar de la societat, enguany al Centre Polivalent.

Els músics que al llarg de l’any ens acompanyen en les nostres celebracions festives, ara es dediquen a celebrar la Festa de la Música, amb un grapat d’activitats, però sense oblidar la música. Per això, diumenge, 19 de novembre, a les 12.30 h al Teatre Olímpia, tindrà lloc el Concert Extraordinari de Santa Cecília, i presentació de nous músics. De tots els concerts, el que més músics congrega a l’escenari sol ser el de Santa Cecília; cap músic no es vol perdre el concert de la Festa de la Música. Dividit en dues parts, una amb la Banda Juvenil, i una segona part amb la Banda Simfònica; d’altra banda, per als nous músics és un dia emotiu i especial, i que serà difícil d’oblidar, perquè és el primer concert que realitzen amb la formació a la qual han accedit.

Enguany entren a formar part de la Banda Juvenil tres nous membres, que s’han preparat i volen créixer amb la música; en aquest cas es tracta de dos flautes i un clarinet. A la Banda Simfònica és més ampli el grup de nous músics, un total d’onze nous components, dues flautes, tres clarinets, dues trompes, un bombardí i dues trompetes; tot i que per a ells no serà el primer concert amb la banda simfònica, perquè ja van participar fa escassos dies en el concert extraordinari del Palau de la Música, sí que serà el dia de la seua presentació. L’acte és bastant emotiu, perquè cada nou músic puja a l’escenari i rep, de mans del director i del president de la societat, l’instrument i el diploma, i tot seguit s’incorpora a la família bandística.

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, ha manifestat que “sempre és un gran dia per als músics, i per a tots aquells que es dediquen a la música. Músics professionals valencians n’hi ha molts escampats al món, i de ben segur que s’han iniciat en la banda del poble; i mai no s’oblida el dia en què per primera vegada entres a formar part de la banda.”

Ferran Escrivà, president de la societat, convida tota la ciutadania, i especialment els familiars dels nous músics, als concerts i la presentació dels músics, que de ben segur no deixaran el públic indiferent.