Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el Dia Internacional dels Drets del Menor

El 20 de novembre se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Drets del Menor, proclamat per les Nacions Unides.

Per aquest motiu, el Departament de Família i Menors de l’Ajuntament d’Oliva ha organitzat una sèrie d’activitats adreçades a alumnes de 6é d’Educació Primària de tots els centres de la localitat.

“Des del Departament de Benestar Social volem celebrar aquesta jornada tan especial, ja que és responsabilitat i obligació dels diferents governs impulsar que aquestos drets es complisquen” assenyalava el regidor de Benestar Social, Alejandro Salort.

Durant els pròxims dies els alumnes de 6é de tots els centres escolars d’Oliva participaran en una gimcana on es treballaran els Drets i els Deures del Menor. “Enguany el projecte inclou aquest joc molt divertit, tematitzat al voltant del Dia del Menor i en el qual se’ls entregarà als participants un GPS, un plànol, una tauleta d’anotacions” assenyalava el regidor Alejandro Salort.

El joc consistirà en un recorregut pel poble a través de 10 pistes on els participants hauran de reconéixer a quins drets i deures pertanyen els llocs on arriben en cada moment. L’activitat tindrà una durada de tres hores.

La responsable del departament de Família i Menors, Alicia Morant, ha comentat que a la fi de les activitats es repartiran entre tots els participants un joc tradicionalment denominat “comecocos” en el qual s’inclou l’explicació dels Drets i Deures “i que el treballaran dies abans en classe els alumnes”.

Aquestes activitats s’han fet coincidir aquesta setmana  per a commemorar el Dia Internacional dels Drets del Xiquet/a, proclamat per les Nacions Unides, mitjançant un tractat internacional denominat “La Convenció dels Drets del Xiquet/a” i per part dels tècnics i els responsables del govern de l’Ajuntament d’Oliva creiem, que és responsabilitat i obligació de les institucions impulsar i promoure que aquests drets es visualitzen i es complisquen, tal com es plasma a la declaració de les Nacions Unides.