Salta al contingut

Premsa

Una quinzena llarga d’activitats literàries omplin en desembre els espais culturals d’Oliva

L’acte d’homenatge a Joan Fuster, la presentació del segon llibre de cuina de Chelo Peiró, o les sessions de contes per als més menuts destaquen en una graella pensada per a totes les edats i gustos

Els Serveis Culturals i de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Enric Escrivà, han programat per al mes de desembre un complet programa d’actes literaris, de temàtica variada i adreçats a tot tipus de públic. El regidor ha destacat que es tracta “d’una quinzena llarga d’activitats que ompliran de lletres, paraules i llibres els nostres espais i equipaments culturals. Des de l’1 de desembre, i durant tot el mes, Oliva esdevé referent literari i això és fruit de l’esforç d’un gran equip que treballem pel foment lector i apostem per la ciutat que viu i estima la literatura.”

Per començar, demà divendres dia 1, a les 20.00 h en la Biblioteca Tamarit, l’escriptora olivera Vicenta Llorca i la il·lustradora Manola Roig, presenten el llibre “La Delicada de Gandia”, editat per Lletra Impresa, sobre la famosa llegenda de la ciutat veïna.

L’endemà dissabte, 2 de desembre, a les 19.00 h a la Biblioteca de l’Envic, tindrà lloc un acte molt especial: Joan Fuster i Oliva: 25 anys després, consistent en un homenatge local al gran intel·lectual valencià del segle XX. Sota la coordinació de l’escriptor Enric Sòria, escoltarem els testimonis de la gent d’Oliva que va conéixer Fuster i que va compartir amb ell diversos moments de la seua vida. Després del col·loqui, Josep Vicent Cabrera i Maria Josep Escrivà reivindicaran la faceta poètica fusteriana, tot recitant els versos del llibre “Fuster recitable” d’Edicions 96.

Continuant amb les presentacions, el següent divendres, 15 de desembre, a les 20.30 h al Teatre Olímpia, Chelo Peiró presentarà “Dolços valencians. 88 receptes tradicionals”, llibre de l’editorial Drassana que continua en la seua exitosa senda de recuperació de la millor cuina de tradició valenciana.

Una setmana després, el divendres dia 22, a les 20.00 h al Museu Casa de Maians, l’Associació Cultural Centelles-Riusech presentarà la publicació de l’última beca d’investigació Serafí de Centelles, “Pere de Centelles i el destí de la casa d’Oliva”, concedida per l’ajuntament a Isabel Lorite i publicada per Edicions del Sud. I dins de l’any 2018, el 12 de gener, veurà la llum el núm. 14 de la revista Cabdells.

A més a més, el Servei de Biblioteques continua amb el seu cicle d’animació lectora entre el públic infantil i adult. El Grup de Lectura Tamarit es reuneix hui dijous per comentar la novel·la “Sostiene Pereira” d’Antonio Tabbuchi, i el dissabte 16 de desembre, a les 11.30 h a la Biblioteca de Tamarit, tindrà lloc una nova sessió de Tell me a story a càrrec de l’acadèmia d’anglés Helen Doron d’Oliva.

Com a preàmbul del Nadal, el dijous 21 de desembre, a les 17.30 h a la Biblioteca de l’Envic, hi haurà una sessió de contes nadalencs a càrrec d’Ana Canet. I en plenes vacances, el dimecres dia 27, a les 11.30 h a la Biblioteca Tamarit, Eva Andújar oferirà una sessió de Bebecontes destinada a xiquets d’1 a 3 anys.

Cal recordar que cada dimarts, a les 17.30 h, la sala infantil de la Biblioteca Tamarit acull l’activitat Conte prestat, conte contat, adreçada a potenciar l’hàbit lector entre els més menuts amb una selecció de contes escollits per les bibliotecàries.