Salta al contingut

Premsa

El Ministeri de Foment perllongarà el tren fins a Oliva dins del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2017-2025

Els grups municipals valoren positivament l’anunci encara que es mostren cautelosos

El Ministre de Foment, Iñigo De la Serna, va anunciar ahir que la 1a Fase del Tren de la Costa (Gandia-Oliva), finalment ha estat inclosa dins del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2017-2025. En concret, la perllongació ha estat dotada amb 120,58 milions d’euros per a la seua execució per part del Ministeri de Foment.

L’anunci ha estat valorat hui de matí per l’alcalde d’Oliva, David González, i pels sis portaveus dels grups municipals amb representació al consistori.

L’Alcalde s’ha mostrat molt satisfet per l’anunci “estem molt contents, ja que en les darreres setmanes s’ha treballat de valent per fer possible el que ahir va donar a conéixer el ministre. És un èxit de tota la ciutadania el que s’ha aconseguit. També vull valorar la generositat dels alcaldes de la Marina Alta que han recolzat les accions per tal que el tren puga arribar a Oliva, tot i que sabien que la segona fase quedaria pendent. Des d’ara mateix continuarem reivindicant que eixa connexió arriba també a Dénia. Estarem pendents, a partir d’ara, de com evolucione el procés perque hem de ser cautelosos”.

El portaveu del Grup Municipal Popular, Salvador Llopis, ha indicat que “des del nostre grup ens alegrem per este anunci realitzat pel Ministre De la Serna. Després de més de 40 anys de falses promeses, haja estat un govern del PP el que aconseguisca  que eixa inversió tan necessària arribe a Oliva. Els ciutadans ens han donat un bon exemple i esta unitat és la que ha de continuar endavant amb tot este procés”.

Vicent Canet, portaveu Grup Municipal Compromís, ha valorat amb molta alegria i prudència l’anunci de la prolongació de la línea fèrria València-Gandia fins a Oliva (fase 1 completa). “Ara cal fer el seguiment de la tramitació d’esta infraestructura a través de la comissió mixta: alternatives de traçat, contestació d’al·legacions i declaració d’impacte ambiental”.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Ana Morell, ha assenyalat “no volem que això siga una altra promesa més. El tren pareixia que arribava a Oliva en l’any 2003, en 2006, en 2010 i en 2014 segons el Ministeri. Cada tres anys tenim un nou anunci. Ens alegrem de la resposta ciutadana però recordar que els diners consignats són zero euros a hores d’ara, el termini per iniciar les obres tampoc està definit. Tan sols tenim una nova promesa i des del Grup Socialista lluitarem perquè siga una realitat”.

El portaveu del Grup Municipal Projecte Ciutadans Oliva, Blai Peiró, ha indicat que “l’anunci del Ministeri és un pas molt important; no obstant això, queda molta feina per fer.  Per això és necessari que es mantinga la unitat, la suma de totes les forces polítiques juntament amb la ciutadania, per tal de persistir amb eficàcia per defendre el nostre propòsit: que arribe el tren a Oliva. A més, considerem que, en la comissió de seguiment, que s’ha anunciat que es crearà, és molt important que la veu d’Oliva estiga present, i demanem que s’incloguen en la Comissió els Alcaldes de les localitats implicades en el projecte”.

Alejandro Salort, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Unida-Acord Ciutadà ha afegit “que després de les mostres de suport que ha donat la ciutadania i les plataformes Oliva 30 i Agenda Local 21 hem de congratular-nos per haver aconseguit esta victòria. Caldrà ara revisar amb cura el procés de seguiment d’este gran projecte. Cal posar la vista en conquistes tan importants com la fase 2 o l’alliberament de l’AP7.

Pepe Salazar, portaveu del Grup Municipal Gent d’Oliva s’ha mostrat satisfet per l’anunci “però a la vegada hem de ser cautelosos, ja que altres vegades també ens varen prometre l’arribada del tren a Oliva i encara no s’ha produït. Ha estat un èxit de la societat civil d’Oliva i de les entitats implicades. Agrair als ajuntament de la Marina Alta que ens han recolzat, i des d’ara estarem també pendents que siga possible la segona fase, la unió amb Dénia”.

Joan Orquin, president de l’Agenda Local 21, també s’ha mostrat content per aquest anunci del Ministeri de Foment encara que “entre tots hem d’estar pendents que es complisca. La alegria completa serà quan arribe a Oliva el primer tren”. D’altra banda, Mamen Garcia, del col·lectiu Oliva 30 ha indicat que ha estat una victòria de tota la ciutadania i que “no hem de deixar de reclamar esta infraestructura fins que no siga una realitat”.

El ministre ha explicat que per a fer un seguiment d’este pla, que inclou obres com la primera fase del tren de la Costa, es crearà una comissió que cada sis mesos avaluarà el compliment d’estos compromisos.