Salta al contingut

Premsa

Tot a punt per rebre a Oliva a Ses Majestats els Reis d’Orient el pròxim 5 de gener

El dissabte 30 el Carter Reial arreplegarà en cavalcada les cartes de tots els xiquets

El pròxim 5 de gener tindrem una Cavalcada de Reis a Oliva més gran que la del 2017. Participaran més de 700 persones (un centenar més que en l’edició anterior) i es repartiran més regals (1.500 en total, 200 més que en 2017) i també més caramels (en total 700 quilos, un centenar més que en la passada edició).

Organitzada un any més per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, la comitiva eixirà a les 18.30 h des de la Casa de la Festa i està previst que arribe a l’ajuntament a les 20 h, quan tindrà lloc el tradicional parlament reial des del balcó per a tots els ciutadans d’Oliva.

El regidor de Festes, Pepe Salazar, s’ha mostrat especialment orgullós per la cavalcada que s’ha preparat “perquè hem aconseguit que la gran majoria d’associacions i col·lectius d’Oliva s’impliquen en la celebració: des de les tres parròquies (Santa Maria, Sant Roc i Sant Francesc) fins a la Federació de Moros i Cristians, els Festers del carrer de Sant Vicent, l’Associació de Veïns del Pinet o les Germandats de Jesús de Natzaré i l’Ecce Homo de la nostra Setmana Santa”.

La música també tindrà un paper protagonista en la cavalcada, amb la presència del Grup de Percussió La Bombonera, l’Agrupació Musical Nostra Senyora de la Pietat, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda d’Oliva i també la Colla de Dolçainers i Tabaleters de l’Alqueria de la Comtessa, a més de l’Associació Artístico Musical d’Oliva.

A més a més, tornarem a tindre l’actuació dels grups de ball Mou-te i Art i Dansa, que traurà al carrer tota l’escola de ball al complet. Tot això sense oblidar els animals: cavalls, bous, cabretes, carros i també carrosses.

Dissabte 30 de desembre: Cavalcada del Carter Reial

Però abans de la Cavalcada de Reis, el dissabte 30 de desembre, arribarà el Carter Reial. Amb la música de la Colla “Sarabanda” i la Germandat de Jesús de Natzaré i el grup de ball Mou-te i acompanyat pels seus patges, el Carter de Ses Majestats s’encarregarà d’arreplegar les cartes de tots els xiquets d’Oliva perquè els Reis puguen conéixer els seus desitjos. La cavalcada tindrà un total de tres parades, amb els següents horari i recorregut:

10.30 h: Eixida des de la plaça de l’ajuntament.

11-11.30 h: Primera parada al passeig de Gregori Maians (enfront de la Biblioteca de l’Envic).

12-12.30 h: Segona parada al parc de l’Estació.

13-13.30 h: Tercera parada al carrer de Sant Vicent.

14 h: Finalitza la Cavalcada del Carter Reial a la plaça de l’Ajuntament.

Pepe Salazar ha volgut convidar a tots a participar d’aquests actes “perquè s’han organitzat amb molta il·lusió, ja que es tracta possiblement de la festa més important per als més menuts de casa, i no volem que cap família ni cap xiquet es quede sense vore a Melcior, Gaspar i Baltasar”.