Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva reb més d’1,2 milions d’euros en 2017 per a polítiques d’ocupació

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria d’Ocupació i Empresa que dirigeix Rosana Miñana, ha acabat l’exercici de 2017 amb una xifra rècord pel que fa a la captació de subvencions d’ocupació. En total, ha rebut resolucions favorables per un import d’1.270.758 euros, fet que ha permès posar en marxa programes d’ocupació que han beneficiat a 152 persones, directament, aturades de llarga durada. D’esta manera, s’ha aprofitat al màxim l’increment de línies de subvenció que ha dut a terme la Conselleria d’Economia.

Esta quantitat de finançament per a programes d’ocupació extern és la més alta que ha rebut l’ajuntament al llarg dels últims anys, sobretot en les quatre últimes legislatures, des de 2003. I supera amb escreix els 800 mil euros de l’exercici 2016.

Un total de 152 persones aturades de llarga durada han aconseguit contractes de treball i de formació, que no només els ha permés accedir a un treball remunerat, sinó també millorar les seues possibilitats d’accés al mercat laboral per estar millor formades.

Un dels factors clau ha estat el canvi de polítiques de la Generalitat, amb un increment considerable de les línies de subvenció per a programes d’ocupació per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, que dirigeix Rafa Climent.

Reforç dels diferents departaments municipals

Les contractacions a través dels diferents programes subvencionats han suposat un reforç significatiu dels serveis municipals, ja que s’han incorporat temporalment administratius i auxiliars administratius, informàtics, peons i oficials d’obra i oficials electricistes, jardiners, xofers, un tècnic de so i llum o educadors socials.

Els programes, en funció de la seua finalitat, han arribat a persones de totes les edats i amb diferents nivells de formació, que van des de persones amb cap formació a persones amb Formació qualificada.

Millora d’espais urbans

A més de la tradicional neteja de valls i rius del terme municipal, les pràctiques i els treballs dels diversos programes també han suposat la millora de derminats espais urbans, sent el parc de l’Hort dela Bosca i el parc públic de la muntanya de Santa Anna els més rellevants, encara que no són els únics. Val a dir que algunes de les intervencions realitzades han comptat amb la participació d’associacions de veïns i l’opinió de membres de l’Agenda 21.

El Taller Centelles arribarà a la IV edició

En 2014, després de 13 anys sense aconseguir subvenció per a tallers d’ocupació, l’Ajuntament d’Oliva en va tornar a rebre. El projecte de 2014 s’anomenava “Centelles Oliva” i va ser un dels que va rebre major puntuació en el procés de concurrència competitiva. L’àmbit d’actuació era el parc públic de la muntanya de Santa Anna. Tot i que en edicions posteriors es va ampliar.

Des d’aleshores no s’ha deixat de rebre subvenció per a tallers d’ocupació. A finals de 2017, s’ha rebut la resolució favorable de la Generalitat per a la quarta edició, per valor de 389.059 euros, als que se sumen 38.831 euros de l’ajuntament.

S’ha iniciat a finals de 2017, encara que la major part tindrà lloc al llarg de 2018. Consta de dues especialitats professionals: Repoblacions Forestals-Activitats auxiliars en conservació i Instal·lacions-manteniment de jardins i zones verdes. Es beneficiaran 20 persones, a més de l’equip docent. En finalitzar el període de formació, els alumnes rebran un certificat professional, assessorament per a facilitar la seua inserció laboral i seguiment personalitzat.