Salta al contingut

Premsa

Finalitza la prohibició de cremes agrícoles, a partir del 30 de gener

Des de la Conselleria d’Agricultura han informat que la prohibició de les cremes agrícoles que estava en vigor a causa de la sequera queda sense efecte.

La Conselleria d’Agricultura ha fet saber que la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals ha derogat la Resolució del 5 de gener, per la qual es prohibien les cremes agrícoles en el terme municipal.

Açò significa que la prohibició de cremes de restes agrícoles queda sense efecte a partir de demà dimarts 30 de gener, que la nova resolució entra en vigor.

A partir del 30 de gener es recobra la normalitat, però cal recordar que en situacions de preemergència d’incendis superior al nivell 1 no es deu cremar; que conforme a la Resolució d’aquesta Direcció General, l’horari de cremes permés és el comprés entre l’eixida del Sol i les 13.30 h (DOCV núm. 7.242, de 27 de maç de 2014); i que no es podrà cremar en el període comprés entre dijous Sant i dilluns de Sant Vicent, així com tampoc entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. Cal cremar amb molta cura i tindre precaució per evitar que la crema es puga descontrolar causant un risc per a les nostres muntanyes.

Informar que el Pla Local de Cremes d’Oliva 2018 es publicarà en breu, i que fins el moment ha quedat pausat en espera de les possibles alteracions que puguen sofrir, com informaren des de Conselleria, els Plans Locals Agrícoles a causa del període de sequera actual.

En suma, les pluges d’aquest cap de setmana han portat que, a partir de demà, 30 de gener, retorne la normalitat pel que fa a les cremes agrícoles i prompte es  farà públic el Pla Local Agrícola d’Oliva per a 2018.