Salta al contingut

Premsa

Presentació dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2018

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, anuncia que dissabte, 3 de febrer, se celebrarà el nomenament dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2018 i el sopar de gal·la al Restaurant L’Àncora, tot emmarcat en els actes de celebració del Mig Any Fester.

L’acte del nomenament de càrrecs començarà a les 20.30 h a la terrassa del Restaurant l’Àncora, allí participaran com a protagonistes els capitans i ambaixadors de 2018 corresponents a la Filada Jaume I pel bàndol Cristià i a la Filà Marràqueix pel bàndol Moro, que estaran acompanyats pel president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Sergio Bañuls, i el Regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar.

A les 20.00 h s’obriran les portes del Restaurant l’Àncora de la platja d’Oliva per donar inici a les celebracions del Mig Any Fester dels Moros i Cristians d’Oliva que es duran a terme aquest dissabte 3 de febrer i el diumenge 11 de febrer amb el tradicional concurs de putxeros.

L’acte començarà a les 20.30 h, moment que es cridarà a l’escenari els càrrecs Festers de 2017, que rebran als capitans i ambaixadors de 2018 i els donaran un pergamí com a símbol del traspàs del càrrec.

Els càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva 2018 són:

  • Bàndol Cristià, Filà Jaume I
    • Capitana: Leandra Mena Mateu
    • Ambaixadora: Maria Serrano Aguilar
  • Bàndol Moro, Filà Marràqueix
    • Capità: Vicent Tercero Gea
    • Ambaixador: Vicent Roig Tomas

Cadascun dels esmentats càrrecs realitzarà un discurs dirigit als festers, dels quals seran representants en l’exercici Fester de 2018.

En la segona part de l’acte es lliuraran les Distincions Honoràries a dos Festers d’Honor. Cadascuna de les Juntes de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, té la possibilitat, durant el seu mandat de tres anys, de fer lliurament de quatre Distincions Honoràries de Fester d’Honor a festers honorables i amb mèrits destacats dins del món de la Festa de Moros i Cristians.

Seguint aquestes bases, la Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha decidit atorgar enguany dues distincions honoràries com a Fester d’Honor a dos il·lustres Festers que, pel seu currículum fester, pel seu treball per la Festa i per tota la seua trajectòria s’han considerat meritoris de tal distinció.

Els Festers d’Honor que es distingiran en aquest 2018 seran:

  • Antonio Mascarell Climent, membre de la Filà Pirates, fou president de la Junta de Moros i Cristians d’Oliva i també tresorer (anterior Federació de Moros i Cristians).
  • Rafael Boronat Llinares, membre de la Filà Marràqueix, fundador de la Festa de Moros i Cristians d’Oliva i de la seua Filà.