Salta al contingut

Premsa

La 6a Fira de Minerals d’Oliva rep més de 4.000 visites durant el cap de setmana

La fira es consolida com a una de les més importants del sector, per la seua oferta ampliada que atrau el públic general i els col·leccionistes

El regidor de Cultura fa un balanç positiu de la sisena edició i destaca l’aposta per la divulgació científica i mediambiental

El Centre Polivalent d’Oliva ha estat escenari de la Fira de Minerals que celebrava el passat cap de setmana la seua sisena edició. Amb quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals i un seguit d’activitats per a xiquets, més de 4.000 persones l’han visitada, amb major afluència a les vesprades.

Expositors satisfets

L’activitat comercial és una peça fonamental d’una fira com aquesta. Els expositors han mantingut el nivell de vendes respecte d’edicions anteriors i coincideixen a destacar la d’Oliva com la fira més còmoda, més accessible i una de les millors organitzades del sector. Cal recordar que durant el cap de setmana s’han oferit exposicions i tallers i jocs infantils, el que fa que no només els col·leccionistes visiten les parades comercials, i s’amplia l’oferta al públic general. Gràcies a la implicació dels expositors, els visitants a la fira participaren en un sorteig de 20 peces minerals i fòssils úniques que van despertar l’interés del públic fins que la fira tancà les portes.

La més neta del Mediterrani

La temàtica de la fira girava al voltant de la sensibilització ciutadana sobre la importància de tindre un entorn net i saludable. Els assistents van poder conéixer l’exposició ‘La més neta del Mediterrani’, una mostra itinerant de Amigos de la Tierra, Ecologistas en acción i Retorna, entre altres organitzacions, sobre el problema de l’abandonament de residus al nostre territori. A través de diferents tallers pràctics i jocs didàctics, que van resultar un èxit de participació, els més menuts van aprendre a reciclar i a reutilitzar materials, tot motivant-los a participar activament en la conservació del nostre entorn més pròxim.

Un referent del sector

Des de la Regidoria de Cultura es mostren satisfets i afirmen que “la fira està plenament consolidada i es posiciona com un clar referent dintre del sector, ja que no només reuneix professionals de la mineralogia de tot l’estat espanyol, sinó que aposta també per la divulgació científica”. Insisteix Enric Escrivà, regidor de Cultura, que “la intenció és continuar millorant la fira i reforçar aquesta oferta d’oci alternatiu per a tota la família, complementària a la programació habitual dels Serveis Culturals”.

Els tallers són una part fonamental de la #FiradeMinerals d'Oliva 💠 Hui divendres, els alumnes de 6é de Primària dels…

Posted by Cultura Oliva on divendres, 9 / febrer / 2018