Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora el 8 de març

L’Ajuntament d’Oliva, des de l’Àrea de la Dona, que encapçala la regidora Yolanda Pastor, i amb la col·laboració de l’associació d’ames de casa Tyrius d’Oliva, anuncia que el pròxim 8 de març Oliva acollirà la XVIII Trobada d’ames de casa Tyrius, a la qual assistiran més de 500 dones de diferents localitats de la comarca Safor- Valldigna, per commemorar el Dia de la Dona.

L’acte commemoratiu, al qual se sumaran totes les dones dels diferents pobles de la comarca, tindrà com a esdeveniment central la trobada d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu de realitzar activitats en pro de la Igualtat. Els pobles que participen són Oliva, Ador, Xeraco, Beniarjó, Beniflà, Real de Gandia, Villalonga, Alqueria de la Comtessa, Tavernes de la Valldigna, Almoines i Rafelcofer.

Per a la celebració d’aquest dia s’han organitzat una sèrie d’activitats per a conscienciar i recordar el treball que encara queda per fer en matèria d’Igualtat.

La jornada s’iniciarà amb la recepció i benvinguda de totes les associacions de dones dels diferents pobles, en el Parc de L’Estació. Allí mateix, es realitzarà un esmorzar. En el transcurs de la jornada, el col·lectiu de dones realitzaran les següents visites culturals, guiades per monitors que els acompanyaran per tot el recorregut perquè coneguen la nostra localitat, amb les corresponents explicacions durant l’itinerari com ara al mercat municipal, a la casa Maians, a l’exposició de la Casa de la Cultura, al Museu Etnològic, a l’Arqueològic…

A continuació assistiran a les 12.30 a la missa que se celebrarà en la parròquia de Santa Maria, i per acabar la jornada es traslladaran al centre Polivalent per gaudir d’un dinar de germanor, al qual assistirà la representació institucional de les diferents localitats de la comarca.

La regidora de la Dona, Yolanda Pastor, assenyala que és un plaer, rebre al nostre poble, tantes dones de les poblacions del voltant, amb motiu del dia de la Dona. Agrair la tasca que realitza l’associació d’ames de casa Tyrius d’Oliva per fer valdre la figura de la dona, ja que realitzen activitats que fomenten la igualtat.

A més, el diumenge 11 de març, es realitzarà de 09.00 a 13.00 h la V Masterclass del Dia de la Dona (zumba, dansa del ventre…) al Centre Polivalent on participaran diferents clubs i escoles municipals de la nostra ciutat.

L’activitat és a benefici de la l’AECC amb un donatiu de 5 euros. La programació prevista és: masterclass de pilates a càrrec de Laura Cruz, masterclass de dansa oriental a càrrec de Helen Ribes, masterclass de zumba impartida per Karina Verger i Cristina Múrcia i el Taller “L’Emoció de ser dones” amb Beatriu Moreno. Al llarg del matí hi hauran exhibicions de ball per part de les associacions “Art i Dansa d’Oliva” i “Dansa oriental Oliva” que són els organitzadors de l’activitat amb la col·laboració de la Regidoria de la Dona.

L’entrada inclou samarreta, motxilla, esmorzar, beguda, obsequi, “tatoo” i rifes de diversos col·laboradors.  A més sino pots vindre pots col·laborar amb un donatiu de dos euros de Fila Zero.