Salta al contingut

Premsa

Agricultura informa que ja és possible assegurar els cultius d’alvocat a Oliva

Des de la Regidoria d’Agricultura, que dirigeix Gabriel Oltra, de Projecte Oliva, s’informa que ja és possible assegurar els cultius d’alvocat a Oliva.

Recentment la Regidoria d’Agricultura s’ha assabentat que s’han ampliat els termes municipals en els quals es pot contractar una assegurança agrària per al cultiu de l’alvocat, i dins del nou espai de cobertura es troba el municipi d’Oliva.

A partir de l’1 d’abril s’iniciarà el període de contractació de l’assegurança per a aquells interessats, i romandrà obert fins al 15 de setembre, segons informen des d’Agroseguro.

L’assegurança estarà d’aplicació durant l’any 2018, però atesa la seua novetat i que és un cultiu recent en el nostre entorn, solament es podrà contractar el mòdul P, açò és, únicament cobertura per danys causats per pedra, s’espera que en futurs exercicis es puga ampliar la cobertura a més mòduls.

Les persones que desitgen contractar l’assegurança hauran d’aportar la següent informació: Nom de l’assegurat, terme municipal, polígon i parcel·la, nombre d’arbres, edat de l’arbrat, varietat i quilos que es volen assegurar.

El cost de l’assegurança depén de la varietat, dels quilos assegurats i de les subvencions a què poguera tindre dret l’assegurat segons la seua situació (agricultor professional, pertànyer a una OPC, etc.); per la qual cosa el preu de l’assegurança pot variar d’una persona a una altra.

Des de l’Associació Valenciana d’Agricultors confirmen que es farà un estudi particular per a cada assegurat, presentant les millors opcions per a cada cas.

El regidor d’Agricultura Gabriel Oltra, es mostra molt satisfet amb la notícia: “Els nostres agricultors comencen a apostar per nous cultius pensant en el futur, i aquesta notícia assegura una millora de les condicions per a afrontar aquest futur amb major seguretat”