Salta al contingut

Premsa

Més de 1800 escolars d’Oliva participen en la 1a Mascletada Ecològica

Els professors de música del col·legis d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació que encapçala Yolanda Pastor, organitzen demà divendres, 16 de març, la 1a Mascletada Ecològica en la qual participaran 1.852 alumnes d’infantil i primària dels col·legis públics i concertats de la ciutat i de tres escoles infantils.

Una mascletada ecològica és una composició molt sorollosa i rítmica feta amb botelles buides de plàstic, colpejant en terra, flautes d’èmbol i xiulets. És típica de València, en temps de falles, i les escoles opten per aquesta modalitat per tal de donar la benvinguda a la festa fallera, sense foc i amb soroll. L’activitat tindrà lloc al Parc de l’Estació a partir de les 10.30 hores.

Assistiran la Fallera Major d’Oliva 2018, Mireia Burgos Salinas, la seua Cort d’Honor, i membres de la Federació de Falles d’Oliva.

“Amb aquesta activitat es pretén fer una representació rítmica, portada a terme per les i els especialistes de música de cadascuna de les nostres escoles” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor. Des del Departament d’Educació s’ha convidat a tota la ciutadania a gaudir d’aquesta activitat.

Aquesta mascletada pretén ser una activitat intercentres a la ciutat d’Oliva, amb la implicació dels docents especialistes de música, on s’espera la col·laboració, interés i participació de tota la comunitat educativa, de la Federació de Falles d’Oliva, i tota la ciutadania.