Salta al contingut

Premsa

JQCV Convocatòria de proves de valencià 2018

Per Resolució de 5 de març de 2018, de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, s’han convocat les proves per a l’obtenció dels certificats oficials administratius de coneixements de valencià, i s’han nomenat les comissions examinadors i la Comissió Coordinadora. Podeu consultar ací: http://www.dogv.gva.es/datos/2018/03/06/pdf/2018_2320.pdf

Com a novetats, primer de tot cal fer esment que és la primera de les convocatòries en què es pot accedir a tots els nivells que estableix el MERC. El certificat A1 s’obté a través dels centres d’FPA; i s’han convocat A2, B1, B2, C1 i C2; i també els certificats de capacitació tècnica.

El primer període de matrícula va del 23 de març al 9 d’abril, i només es pot matricular dels certificats que es poden realitzar al mes de juny; és a dir, A2, B1 i C1.

El segon període de matrícula anirà de l’1 al 15 de setembre, i només es podran matricular dels dos nivells que es realitzaran a octubre o novembre; és a dir B2 i C2.

Els nivells A2, B1 i B2 es faran en jornada única; i les proves de C1 i C2 es fan en dues jornades, la primera de les quals disposarà d’una pausa.

Calendari de proves

    Primer període Segon període
A2   9 de juny  
B1   16 de juny  
B2     3 de novembre
C1 primera jornada   9 de juny  
C1 segona jornada   30 de juny  
C2 primera jornada     27 d’octubre
C2 segona jornada     10 de novembre
Llenguatge administratiu   9 de juny  
Llenguatge als mitjans de comunicació   16 de juny  
Correcció de textos   30 de juny  

Per a qualsevol consulta podeu passar per l’Agència de Foment del Valencià AVIVA Oliva de l’ajuntament (segona planta), o al tel. 96 286 02 50; ext. 539.

La matrícula únicament es podrà fer a través de la seu electrònica www.jqcv.gva.es  i s’haurà d’adjuntar la documentació requerida (carnet de família nombrosa, discapacitat…) i abonar les taxes, de forma telemàtica o en entitat bancària.

Enric Escrivà, regidor de Cultura, afirma que “no només he d’animar a la ciutadania a inscriure’s, sinó que no s’ha de deixar per a l’últim dia, perquè segons ens informen des de la conselleria, les seus tenen la capacitat limitada i en estar plenes no deixaran realitzar la inscripció.”

Podeu consultar en arxiu adjunt el tríptic de la conselleria amb la informació de la convocatòria