Salta al contingut

Premsa

Telefónica connecta Oliva amb fibra òptica fins a la llar

La companyia invertirà més d’1,5 milions d’euros en la instal·lació i engegada d’aquesta tecnologia

La fibra òptica arribarà al llarg d’enguany a 13.800 unitats immobiliàries del municipi

 

L’Ajuntament d’Oliva informa que l’empresa Telefónica preveu invertir en el municipi d’Oliva 1,5 milions d’euros per a portar la fibra òptica fins a les llars.

Així, amb aquest desplegament es posa a l’abast de la ciutadania olivera, i dels milions de turistes que visiten el municipi al llarg de l’any, la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat.

Al costat de l’Ajuntament d’Oliva, la companyia ha desenvolupat un pla de desplegament de fibra òptica que inclou una injecció d’inversions programades en diferents etapes. Els treballs permetran entrar en cobertura a 13.800 unitats immobiliàries del municipi, assegurant a més una xarxa que podrà augmentar la velocitat de transmissió a mesura que els serveis i aplicacions ho requerisquen, sense haver de realitzar nous treballs en el municipi.

L’objectiu del pla inversor és aconseguir que els ciutadans i empresaris d’Oliva gaudisquen de la millor tecnologia a sa casa o al seu negoci i obtinguen les màximes prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. Així, per a poder garantir aquestes elevades prestacions,

Telefónica permetrà aconseguir amb aquesta tecnologia una velocitat fins a 10 vegades superior a la de l’ADSL actual. I és que aquesta xarxa supera a altres solucions com les quals ofereixen les xarxes actuals de cable, que usen coaxial de coure en el domicili del client, la qual cosa suposa una limitació en la velocitat i en el seu desenvolupament futur.

Més de cinc mil habitatges connectats

La companyia ha destacat l’aposta que està realitzant Telefónica per la Comunitat, i en concret pel municipi d’Oliva, ja que vol convertir-lo en un pol d’innovació que permeta atraure talent i inversió. En aquest sentit, les aplicacions d’aquesta tecnologia enfocades al turista, per a hostalers, particulars i xicotets negocis són molt variades. En l’àmbit empresarial, la videoconferència i l’emmagatzematge en xarxa són dues aplicacions clau que aprofitaran la nova xarxa de Telefónica. Els autònoms i pimes d’Oliva podran traure el màxim partit als avantatges que ofereixen els serveis Cloud.

Per als més de cinc mil particulars que ja poden accedir a la fibra òptica en el municipi d’Oliva, permetrà construir una Llar Digital Avançada, ja que la fibra possibilita la navegació per Internet a alta velocitat i amb amples de banda estables. A més, també millora la recepció de la televisió digital, tot perfeccionant la qualitat de continguts d’alta definició, cada vegada més demandats.

Altres dos dels elements diferencials d’aquesta tecnologia són la seua major velocitat de pujada (que permet fomentar l’ús dels serveis d’emmagatzematge en el núvol) i els millors temps de resposta, amb el qual s’aconseguix la millor experiència de jocs en línia.

Per a assegurar el millor servei, Telefónica posa a la disposició dels clients d’Oliva les botigues Movistar des d’on els clients podran contractar i resoldre tots els seus dubtes. L’engegada d’aquest servei permetrà a aquest municipi valencià posicionar-se tecnològicament en una situació privilegiada per al nou entorn digital. D’aquesta forma, Telefónica s’avança a les noves necessitats de les llars i empreses, millorant la vida de la ciutadania olivera i contribuint al desenvolupament dels negocis i institucions del municipi.