Salta al contingut

Premsa

Oliva instal·larà tres parcs canins en Zona verda Cooperativa Agrícola, Sector 15 Monges Clarisses i Parc de l’Estació encreuament amb Passeig Lluís Vives i Pare Antonio Salelles

Ahir es va reunir el grup de treball, per tal de fer el reconte dels vots que s’han arreplegat durant la campanya de participació ciutadana “Decideix quina Oliva vols”, campanya que es va posar en funcionament el passat mes de juliol i que va acabar el 28 de febrer.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, ens ha informat sobre com ha transcorregut esta campanya i els resultats finals.

Oliva va iniciar la campanya per recollir vots a finals del mes de juliol de 2017, en principi s’estimava una duració d’aproximadament tres mesos, però finalment es va prolongar fins a finals de febrer, un total de 7 mesos han calgut per tal d’aconseguir una participació de 694 paperetes, de les quals 133 s’han computat com a nul·les. És a dir un total de 561 paperetes que han suposat un total de 1.760 vots per a elegir les tres zones on aniran instal·lats els tres parcs canins i que són:

1. Zona verda Cooperativa Agrícola.
2. Sector 15 Monges Clarisses.
3. Parc de l’Estació encreuament amb Passeig Lluís Vives i Pare Antonio Salelles.

“Certament entenc que ha d’haver-hi una participació que siga suficientment representativa per poder prendre decisions tan importants i alhora tan delicades com ha estat la campanya per a instal·lar parcs canins”.

Esperar una elevada participació en la presa de decisions que afecten la ciutadania, és un objectiu a futurs, ja que per arribar a certa maduresa d’implicació ciutadana cal anar treballant conjuntament amb els interlocutors socials, els col·lectius (associacions, clubs, federacions…) i les institucions.

Els representants polítics tenim l’obligació d’adequar els ferraments necessàries per a facilitar esta participació i també de fer la difusió i formació necessària per a aconseguir que la gestió municipal arribe al màxim de gent possible; este és el resultat que cal millorar, ser capaços d’implicar més als ciutadans; ens ha explicat la regidora Imma Ibiza fent una autocrítica com a responsable del procés de participació.

També hi ha hagut agraïments per a totes les persones que han participat en el procés, al voluntariat de Vedama, a les diferents associacions veïnals, als col·legis que han servit d’altaveus per tal de fer arribar a les famílies la campanya, als veterinaris locals, a l’Agenda Local 21 i al departament de Salut Pública i Sanejament que han estat dedicant-li moltes hores per fer la tasca més fàcil.

Esperem poder fer-ho millor en pròximes ocasions i animem als ciutadans a participar més per tal de formar part de totes i cadascuna de les decisions que ens afecten a tots.