Salta al contingut

Premsa

Oliva participa en el Programa de la Diputació de València “Si participes, tu decideixes”

La Regidoria de Participació Ciutadana col·labora en aquesta campanya que es realitza a Oliva el 17 d’abril

 

El Centre Polivalent acull el pròxim 17 d’abril la celebració de les 17 Jornades de Participació Ciutadana “Si participes, tu decideixes” emmarcada en l’estratègia GO!  de la Diputació de València i on assistiran tots els alumnes de 1r de Batxiller dels centres educatius de la localitat: IES Gregori Maians, IES Gabriel Ciscar i CC San José de la Montaña.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, que dirigeix Yolanda Pastor, es col·labora en l’organització de la mateixa i segons ha assenyalat la regidora “es tracta d’unes jornades on es pretén sensibilitzar la població sobre la participació social, des d’una perspectiva de drets i millorar el coneixement de les persones participants dels diferents espais públics del municipi, generant la motivació cap a la participació”.

La Diputació de València ha seleccionat als municipis amfitrions d’aquestes jornades, entre els quals es troba la nostra ciutat. Aquestes 17 Jornades de Participació Ciutadana en el territori de la província de València, es desenvoluparan una per comarca en els pròxims 4 mesos. Les jornades es destinaran a diferents sectors de població: adolescència, al teixit associatiu de les comarques i a la població adulta en general.

En què consisteixen les jornades?

D’una forma activa i instructiva, s’acompanya als diferents grups que participen pels tres supòsits fonamentals de la participació ciutadana: VOLER (sensibilització i motivació), SABER (formació i educació) i PODER (mitjans, espais, eines).

En cadascuna d’aquestes “potes” del tamboret de la participació, realitzaran una anàlisi dels espais, recursos, associacions, etc. de la comarca en la qual es troben. Posteriorment, elaboraran una proposta ciutadana que es puga dur a terme en el territori.

Tot açò acompanyat i guiat per l’equip de monitors i monitores que utilitzaran diferents suports informatius i formatius, activitats de motivació i tots aquells materials necessaris per al desenvolupament de l’activitat.

Dia: 17 d’abril

Lloc: Centre Polivalent

Durada: 1h 30 minuts per cada grup

CENTRE ESCOLAR HORARI
IES GREGORI MAIANS 8.30 a 10.00
C.C SAN JOSE MONTAÑA 10.00 a 11.30
IES GABRIEL CISCAR 12.00 a 13.30