Salta al contingut

Premsa

La Poefesta situa Oliva en el mapa cultural europeu

El XIVè Festival de Poesia d’Oliva se celebrarà de 18 al 20 d’abril. La gala central tindrà lloc el divendres dia 20, a les 20.00 h al Teatre Olímpia

Escrivà i Gregori conviden tothom a participar d’una edició “programada amb molta estima”, i asseguren “escalfar motors per al quinzè aniversari”, que serà el 2019

“A les portes de celebrar el seu quinzè aniversari, torna amb més força que mai la Poefesta”. El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, junt amb la poeta i directora del certamen, Àngels Gregori, han presentat l’edició més internacional del Festival de Poesia d’Oliva, “un esdeveniment de referència i ja conegut com una de les cites imprescindibles en l’àmbit europeu.”

L’acte central tindrà lloc el divendres dia 20, a les 20.00 h al Teatre Olímpia, amb la participació d’alguns dels noms més imprescindibles de la lírica actual. Escrivà i Gregori han destacat la presència de poetes de reconegut prestigi com Juan Cobos Wilkins, Manuel Forcano, o Paolo Agrati, “un dels autors més mediàtics a Itàlia, capaç d’omplir auditoris.” També de Josep Piera i de Xènia Dyakonova, “una de les més destacades traductores actuals del rus al català.” A tots ells, cal sumar l’actuació musical de la cantant Martirio, que posarà punt final a la gala. A més a més, com ve sent habitual en les darreres edicions, el Festival comptarà amb l’acompanyament visual d’Àlex Pallí.

La primera parada poètica tindrà lloc el dia abans amb una ‘prèvia’ molt especial: la filòloga Teresa Meana, una de les màximes autoritats pel que fa al tractament del llenguatge no sexista, i la poeta Mireia Calafell protagonitzaran l’acte “Perquè les paraules no se les enduu el vent…”, el dijous, 19 d’abril, a les 20.00 h al pati de la Casa de la Cultura.

Com a cloenda de la Poefesta, el dissabte 21 d’abril, a les 20.00 h al Teatre Olímpia, l’Escola Municipal de Teatre d’Oliva ocuparà l’escenari amb la representació de l’obra “Elegia per la guerra”, una peça mítica que va ser estrenada l’any 1969 per primer cop a La Safor de la mà de Salvador Caudeli i de Josep Piera, i que ara es recupera sota la direcció de Cèsar Monzonís.

El regidor de Cultura ha explicat que es tracta d’una antologia de textos dramàtics que repassa l’evolució de la humanitat a través d’alguns dels conflictes bèl·lics més devastadors que han afectat el món al llarg de la història, i s’ha mostrat especialment satisfet per la implicació de l’Escola en “un dels pilars de la cultura olivera com ho és la Poefesta, després de la seua participació en altres cites ja clàssiques com La Nit dels Museus o el Certamen ‘aMat’.”

Podeu consultar la programació en www.poefesta.com