Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza la Setmana de la Gent Gran, del 14 al 19 de maig

La delegació de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Yolanda Pastor, ha organitzat una completa sèrie d’activitats, adreçades a les persones més grans de la localitat, dins de la denominada Setmana de la Gent Gran.

Aquesta setmana comença dilluns, 14 de maig, i finalitzarà dissabte, 19 de maig. “Enguany hem previst dins d’aquesta setmana novetats respecte a edicions anteriors, com ara un reconeixement a diferents persones majors de les tres residències que existeixen a Oliva. D’altra banda, els nostres majors gaudiran d’activitats de tot tipus, com un dinar de germanor, teatre, un concurs de ball i activitats recreatives. La nostra intenció és que aquest gran col·lectiu de persones grans gaudesquen d’una setmana completa d’activitats” assenyalava la regidora Yolanda Pastor.

La setmana s’iniciarà dilluns, 14 de maig, amb la representació de l’obra de teatre “Al final, ha dit que sí?” amb entrada lliure i gratuïta per a tots els jubilats i pensionistes. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Olímpia a les 19.30 h.

La setmana continuarà dimarts, 15 de maig, amb el segon concurs de ball al Centre Polivalent.  A continuació, es realitzarà un dinar de càtering per a tots els assistents.

Dimecres, 16 de maig, a les 18 h es realitza un karaoke a la Llar de Jubilats i Pensionistes i ball, a la mateixa hora, al Centre Social de Sant Francesc.

Dijous, dia 17, està prevista, a partir de les 12.30, una Missa a la Parròquia de Sant Francesc, i es celebrarà l’Homenatge de les Bodes d’Or dels associats, i després un dinar de germanor en el restaurant L’Ancora de la platja d’Oliva. Els autobusos eixiran de la parada de bus front al col·legi Lluís Vives, la parada de bus-taxis i davant del Centre Polivalent.

La novetat d’enguany està prevista per al divendres, 18 de maig, amb un reconeixement als “Nostres Millors Majors” d’Oliva dels tres centres residencials de la ciutat. “Enguany tenim aquesta novetat perquè  volem reconèixer i distingir públicament a les persones que al llarg de la seua vida han aportat  coneixements, talent  a aquesta societat, i han tingut una actitud positiva, participativa i activa i  que, en l’actualitat, serveixen d’estímul per a la resta de persones grans de la nostra ciutat. Agrair i reconèixer el treball, esforç, i el mèrit d’aquest col·lectiu que al llarg de la seua vida han dedicat part del seu temps a ajudar i millorar la nostra societat” assenyalava la regidora de Gent Gran Yolanda Pastor.

La comitiva es desplaçarà en primer lloc a la Residència “Nuestra Senyora del Rebollet” per tal d’homenatjar al Sr. Javier Novoa Morera; tot seguit s’homenatjarà la Sra. Rosa Sancho Alemany, de la Residència “Sant Francesc” i, en últim lloc, al Sr. Diego Mestre Climent, de la Residència “tercera Edat Oliva”.

La Setmana de la Gent Gran 2018 finalitzarà dissabte, 19 de maig, amb un Sopar Final de Festa i ball al Centre Polivalent a partir de les 21 h. Les inscripcions per a tots els actes es poden realitzar a la Llar de Jubilats i Pensionistes i al Centre Social de Sant Francesc.

“La setmana dels jubilats és la pedra angular de tota una programació anual per a la nostra gent gran. El programa Olivanima’t comprén tot un seguit d’activitats educatives, culturals, conferències, activitats d’oci, etc. que intenta mantindre a les persones majors actives i promoure les relacions socials i la participació. De tota aquesta programació, la setmana dels jubilats n’és un dels punts punts forts on, a més, tenen l’oportunitat d’ajuntar-se els dos col·lectius associatius de la gent gran a la nostra ciutat”.

La regidora de Gent Gran, Yolanda Pastor ha afegit que “és una satisfacció estar i conviure amb aquest col·lectiu, amb la finalitat de millorar les condicions de la seua vida”.

 

Breu currículum persones homenatjades

 

1.-Residencia “Tercera Edat Oliva SL, La Carrasca”

Sr. Diego Mestre Climent

Naixement: Oliva, 23 de març 1936

Estudis: Magisteri (Alacant), Filosofia i Teologia (València), Filologia Romànica (Múrcia)

Activitat professional: Com Agregat des de 1968, Catedràtic des de 1979, ha exercit en els instituts de Pego, Ontinyent, Benlliure de València, Sueca, i Silla (els últims vint cursos).

Durant dos cursos (anuals) impartí l’assignatura de Llengua Valenciana a l’Institut de Ciències de la Educació (ICE) que va dirigir D. Manuel Sanchis Guarner, a principis dels setanta, com a preparació de Professorat para la normalització del valencià, en escoles i instituts.

Càrrecs: Cap d’Estudis – Director delegat a Pego, Director a Ontinyent i Sueca, Secretari al Benlliure.

En l’actualitat dedica el seu temps a realitzar un taller cultural-conversacional-lúdic que els majors agraeixen molt. Ha estat ingressat el centre, i s’ha recuperat, i és un referent per a moltes persones que han estat en centres residencials de passada,  per a la seua recuperació i poder sortir algun dia com ha fet ell, i dia a dia torna al centre per ajudar als qui s’han quedat.

 

2.-Residencia “Nostra Sra. del Rebollet”

Sr. Javier Novoa Morera

Naixement: 12-07-1928.

Activitat professional: Per la seua enorme contribució a les disciplines del saber humà i per la seua trajectòria professional,  sent doctor i catedràtic en  la Universitat de València de Filosofia, sense oblidar-nos del domini de les llengües estrangeres, volem “felicitar/premiar” la seua enorme generositat a Don Javier.

 

3.-Residencia “Sant Francesc”

 Sr. Rosa Sancho Alemany

Naixement: Vall de Gallinera, 15-03-1923.

Rosa Sancho ha estat elegida com a representació de moltes dones que s’han desplaçat a França per a treballar i dur endavant la seua família i a la jubilació han tornat al seu país.

Pel seu  l’esforç i valentia d’anar a un país on no coneixia  l’idioma i on ha tingut treball precari per poder anar vivint.

Rosa pot contar-nos coses que no estan escrites en llibres. Un gran tresor de la història i memòria viva.