Salta al contingut

Premsa

Oliva acull les II Jornades Socioeducatives de la Safor que se celebren del 15 al 25 de maig

La pròxima setmana tindrà lloc a Oliva la jornada inaugural de les II Jornades Socioeducatives de la Safor. Aquestes jornades estan organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva que encapçala Yolanda Pastor i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, conjuntament amb altres entitats comarcals i autonòmiques. Aquestes jornades són la continuació de les que es van encetar, amb molt d’èxit, el curs passat i enguany es continua en aquesta línia de formació per una educació més inclusiva i igualitària que millore la convivència.

“Aquesta acció formativa, pionera a Oliva, i que es va iniciar l’any passat, està adreçada a professores i professors, educadors i monitors d’ensenyament, AMPAs i públic en general” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

Les jornades se celebren a Oliva i Gandia. El dimarts 15  de maig, a les 17.00 h, serà la jornada inaugural, al Teatre Olímpia d’Oliva, i tindrem la presència de la rectora magnífica de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, filla d’Oliva, que realitzarà la conferència inaugural sobre els reptes de l’educació en el segle XXI. Tot seguit hi haurà una mesa de debat amb professionals de diversos camps sobre el tema de la inclusió de l’alumnat amb TEA.

La regidora ha agraït el treball i coordinació realitzat des del Departament d’Educació, el Gabinet Psicopedagògic i la resta d’organismes que hi col·laboren. També ha felicitat l’organització per l’encert en les propostes i objectius, que permetran analitzar experiències i desenvolupar accions didàctiques concretes, encaminades a atendre i aplicar a l’aula els continguts teòrics del curs, elaborant i desenvolupant metodologies curriculars adaptades a les necessitats de l’alumnat.

També ha destacat la importància d’aquestes segones jornades d’aprenentatge inclusiu per conéixer les principals característiques de l’escola inclusiva, i així poder analitzar les mesures organitzatives útils per atendre la diversitat, com a estratègies de desenvolupament de l’educació emocional i intel·ligències múltiples, i les eines per donar resposta a les situacions disruptives en el pla de convivència, i en els procediments de millora de la comunicació centre educatiu–família.

A l’acte d’inauguració assistirà l’alcalde d’Oliva, David González, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i la directora del CEFIRE de Gandia Inclusiva de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Mabel Villaescusa.

La resta de sessions de les jornades tindran lloc a l’Aula Magna del Campus de Gandia, el dimarts, 22 de maig, i el divendres, 25 de maig. L’assistència a les tres sessions de les jornades és oberta i gratuïta.