Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà diumenge 10 de juny la X Baixada de Carretons del Raval

El concurs de carretons es presenta com una activitat lúdica per tal de promoure el barri del Raval

 

El regidor de Comerç, Mercats i Consum, Pepe Salazar, amb els representants de les associacions de Veïns del Pinet (Lorenzo Jordá, Salvador Escrivá, Manuel Gomáriz i Paco Jiménez), Raval-Gerreria (Pilar Sempere i Victoria Navarro), i dels Festers del carrer Sant Vicent (Joan Orquín), han presentat aquest matí la X Baixada de Carretons d’Exhibició del Raval d’Oliva, que se celebrarà el diumenge 10 de juny a partir de les 11.00 h.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament, juntament amb aquestes entitats, han organitzat un any més el concurs dels carretons amb una finalitat lúdica, per tal d’incentivar la imaginació i la creativitat dels participants, i alhora promoure el barri del Raval.

Pepe Salazar ha destacat i agraït “el treball d’aquestes associacions tant en la Baixada de Carretons com en diverses activitats per tal de mantenir el barri viu. Per això des de l’Ajuntament procurem donar-los tot el suport possible”.

El regidor ha explicat les novetats del concurs d’enguany: “hem considerat que la Baixada de Carretons ja té la suficient rellevància per a celebrar-se de forma independent, tant de la Fira del Motor, com de la Fira i Festes. Per això enguany tindrà lloc abans de les fires, per tal d’anar escalfant motors i dient a tot el món que Oliva està de festa, i durant tot el mes. No hem d’oblidar que després tindrem la Fira i Festes, la Nit de Sant Joan i la Fira del Motor i Matinal Motera. Sense parar ni un minut.”

Per la seua banda, el vicepresident de l’Associació de Veïns del Pinet, Salvador Escrivà, ha explicat el recorregut de la Baixada i els premis. Pel que fa al recorregut, començarà des del Restaurant El Pelut, a la plaça del Penyot. Passarà pels carrers de les Fateres i de Sant Lleonard fins a la plaça de Ganguis, carrer dels Àngels i finalitzarà al carrer de Sant Vicent. En tital hi haurà set premis, amb trofeu per als tres primers, 200 euros per al guanyador i la possibilitat d’exposar els carretons durant la Fira del Motor, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol.

El president del Pinet, Lorenzo Jordá, ha volgut agrair a la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva la seua implicació i suport, en aquest cas en la Baixada de Carretons del Raval.

Pilar Sempere, presidenta de l’Associació de Veïns Raval-Gerreria, ha volgut convidar a tots a disfrutar de la Baixada i també a recórrer i conéixer el seu benvolgut barri del Raval.

I per finalitzar, el secretari dels Festers del carrer Sant Vicent, Joan Orquín, ha animat a tots els veïns, tant d’Oliva, com de la Safor, a inscriure’s i participar en la gran festa que suposa la Baixada de Carretons del Raval.

Cal recordar que la participació està oberta a tots, i que la inscripció es pot formalitzar fins al divendres 8 de juny a l’oficina d’AFIC, al Centre de Participació Ciutadana CPC del Pinet, als Centres socials de Sant Vicent i Sant Francesc, i també al correu electrònic oliva.afic@cv.gva.es. I també el mateix dia de la prova a la plaça del Penyot.

La Regidoria de Comerç i diverses entitats privades patrocinen el concurs amb els diversos guardons. Es tracta de l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO), el Karting Vives, el Restaurant El Pelut i el Bar Café Molino. Pel que fa als trofeus, cal dir que un any més estaran elaborats per l’Associació Espurna.