Salta al contingut

Premsa

La panaderia “Pa i Més” de la platja de Gandia guanyadora del primer concurs nacional de coques tradicionals i creatives d’Oliva

El segon premi ha sigut per al Restaurant La Seu de Dénia i el tercer premi per a la coca elaborada pel Restaurant Sáez de Vallada. El guardó per a la Millor Escola de Coques ha sigut per a l’IES Mediterrània, de Benidorm

15 establiments hostalers i sis equips de cinc escoles d’hostaleria de la Comunitat Valenciana han participat en aquest concurs, organitzat per l’Associació Gastronòmica Amics dels Coques d’Oliva, AGACO, i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva

S’ha comptat amb la presència en aquesta primera edició del certamen del president de les Corts Valencianes, Enric Morera,  el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la diputada Delegada de Turisme, Pilar Moncho

 

El Centre Polivalent d’Oliva va acollir el passat divendres el Primer Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives d’Oliva, organitzat per l’Associació Gastronòmica Cultural Amics dels Coques d’Oliva amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, amb l’objectiu de promocionar aquest plat amb gran potencial turístic i poder d’internacionalització i posar la ciutat en el mapa gastronòmic.

15 establiments hostalers i sis equips de cinc escoles de pastisseria han pres part en aquest concurs. Els participants professionals han sigut Horno Artesano Sergio Gaya d’Alginet; Restaurant La Mar Salà  de Cullera; Restaurant Oasis d’Oliva; Restaurant Gastrobar A l´Alba d’Alginet; Restaurant Sáez de Vallada; Pastisseria Vimar d’Oliva, Horno La Safor de Gandia, Tapas La Xara de la Xara, Restaurant La Cuineta d’Alma de Sanet i Negrals; Restaurante Avenida 2.0 de Massamagrell; Restaurante Altamar del Grau de Gandia; Pa i Més Panaderia de la Platja de Gandia; la Coqueria d’Orba; Tempura Bar de Dénia i la Seu de Dénia. Les Escoles d’Hostaleria participants han sigut FP CEIP Costa Azahar del Grau de Castelló; Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) d’Alacant; CDT de València; CDT de Gandia i IES Mediterrànea de Benidorm.

El jurat ha estat  conformat, d’una banda, per xefs de reconegut prestigi guardonats amb estrelles Michelín, com ara Kiko Moya, xef del Restaurant L´Escaleta de Cocentaina amb dues estrelles Michelín; Manuel Alonso, xef del Restaurant Manolo de la Platja de Daimús amb una estrella Michelín; Miquel Ruíz, xef del Restaurant El Baret de Miquel de Dénia i que va ser el primer restaurador valencià que va aconseguir una estrella Michelín per al restaurant La Seu de Moraira. Així mateix, han format part del jurat Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Paco Alonso, presentador de TVE a la Comunitat Valenciana i crític gastronòmic; Pep Romany, xef de la coqueria El Pont Sec de Dénia i Cova Morales, bloguera gastronòmica del Blog COMOJU.

Professionals de la cuina, forners i escoles d’hostaleria han posat de manifest que és possible elaborar coques d’una manera artística, artesana, elegant i amb un sabor excepcional, utilitzant matèria primera de qualitat i noble. El jurat ha valorat l’harmonia de la recepta, el seu sabor, l’originalitat, la creativitat i la presentació del plat.

El primer premi del concurs, dotat amb 1.000 euros, diploma i trofeu ha sigut per a “Pa i Més” Panaderia de la Platja de Gandia amb la seua “Coca de la Terra”. Han lliurat el guardó el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la diputada Delegada de Turisme, Pilar Moncho, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera.

El segon premi, dotat amb 500 euros, diploma i trofeu ha sigut per al Restaurant La Seu de Dénia amb la seua “Coca de carabassa rostida, porquet a baixa temperatura i arrop”. Han fet lliurament d’aquest reconeixement el secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l’alcalde d’Oliva, David González i el president d’Agaco, Pepe Cotaina.

El tercer premi dotat amb 250 euros, diploma i trofeu ha sigut per al Restaurant Sáez de Vallada, amb la seua “Coca de la Vall d’Albaida amb carxofes, col, alls tendres de Xàtiva i cansalada”. El premi ha estat lliurat per Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Miquel Ruíz, xef del Restaurant El Baret de Miquel de Dénia i Antonio Crespo, director del Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant.

El premi a la Millor Escola de Coques ha sigut per a l’IES Mediterrània de Benidorm amb els seues “Bollets de la Lloseta”. Han lliurat el trofeu i diploma Kiko Moya, xef del Restaurant L´Escaleta de Cocentaina; Manolo Alonso, xef del Restaurant Casa Manolo de la platja de Daimús i Javier González, director del Centre de Desenvolupament Turístic de València.

El concurs ha comptat amb el patrocini de De el Tros al Plat del Patronat Provincial de Turisme, l’Agència Valenciana de Turisme, Safor Events, Molí de Picó, Cotepa, Fotoprix, Centre Informàtic Oliva (CIO), Papes Escrivà, Dulcesol, Vinoliva, Bodegas Angosto i Bocopa.