Salta al contingut

Premsa

Oliva torna a guanyar el concurs de Medi Ambient organitzat per la Diputació de València

Elia Tormo Herráiz, del CEIP Hort de Palau, i Naroa González Pulido, del CEIP Lluís Vives, han estat premiades en la  IV edició del Concurs Ambiental Escolar

 

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, i la seua regidora delegada, Imma Ibiza, volen agrair  a tots els centres escolars l’elevada participació que any rere any està tenint el Concurs Ambiental Escolar organitzat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Enguany Oliva està doblement d’enhorabona; per una part repeteix la guanyadora de 2017 en el premi individual i també en el premi col·lectiu, Elia Tormo Herráiz, del Col·legi Hort de Palau, ha estat la guanyadora també en 2018 per a l’edició del IV Concurs Ambiental Escolar de la Diputació de València. Però a més Oliva també ha rebut un premi individual d’una alumna del Col·legi Lluís Vives, Naroa González Pulido; el seu dibuix també ha estat seleccionat com a premi individual i forma part del calendari escolar ambiental de 2018.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient en nom de l’Ajuntament d’Oliva, felicita a les alumnes guanyadores i a tots els participants i els anima a seguir treballant per fer d’Oliva una ciutat més sostenible ambientalment.

La participació ha estat molt elevada, un total de 664 alumnes de vuit centres escolars.

Els tallers que s’han treballat en el col·legi que ha guanyat el premi col·lectiu, l’Hort de Palau són:

  • Taller Aiguamolls Urbans (Dia mundial dels Aiguamolls 2018).
  • Taller Gota a Gota… l’Aigua de gota (Consum responsable d’aigua).
  • Taller Flameta i Margalló (Conscienciació de la gravetat dels incendis forestals)

 

Col·legis que han participat Nombre de participants
CEIP La Carrasca 67
CEIP Santa Anna 65
CEIP Col·legi San José de la Montaña 60
CEIP Verge dels Desemparats 74
CEIP Lluis Vives 170
CEIP El Rebollet 157
CEIP Hort de Palau 71
Total de participants 664

Amb este concurs, es pretén que l’alumnat de l’últim cicle de primària, mitjançant els seus treballs, descriguen o dibuixen, des de la seua perspectiva, la imatge que tenen de l’entorn natural que habitualment els envolta.

Estos treballs els ajuden a valorar la necessitat d’adquirir actituds més sostenibles i respectuoses amb el nostre medi ambient.

El Concurs Ambiental Escolar forma part d’un programa de conscienciació per a corregir conductes i males praxis i alhora implantar hàbits cada vegada més sostenibles, i és per això que este concurs està adreçat a la comunitat escolar.

Premis que es reparteixen:

El Calendari Ambiental: De tot el material presentat pels col·legis de la província de València es fa una selecció i es confecciona un calendari amb els dibuixos seleccionats, el qual porta destacades les dades ambientals més importants. Este calendari el reben tots els col·legis que han participat, un per a cada curs de 4t, 5é i 6é.

Un diploma i un embolcall: Per a tot l’alumnat que participa hi ha un diploma pel seu compromís amb el medi ambient, i un embolcall reutilitzable. L’embolcall s’acompanya d’informació respecte de les emissions de CO2 que ens estalviem amb el seu ús, per tal que les famílies coneguen el seu benefici.

Entrades per al Bioparc: Cada alumne que haja realitzat un dibuix que ha estat reproduït en el calendari, rebrà un premi individual que consisteix en tres entrades per al Bioparc.

Jornada Ambiental per al col·legi guanyador: Hi ha un treball guanyador per comarca, els col·legis dels quals rebran un premi col·lectiu que consisteix en una jornada de tallers ambientals per a tots els cursos participants.