Salta al contingut

Premsa

L’ensenyament en el nivell 2-3 anys de les Escoles Infantils Municipals serà gratuït el pròxim curs escolar

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor, informa que la Conselleria d’Educació ha publicat el termini de presentació per sol·licitar les ajudes per als alumnes matriculats en les escoles infantils municipals, El Caragol i La Taronja. La principal novetat del curs 2018-2019 serà la gratuïtat per al nivell 2-3 anys (xiquetes i xiquets nascuts el 2016).

Per a la resta de nivells d’aquest cicle: nivells 0-1 anys i 1-2 anys es comptarà amb l’ajuda del bo infantil, que contribueix al finançament parcial del cost de l’ensenyament. Aquestes ajudes es concedeixen en funció del tram d’edat i dels nivells de renda de les famílies. Amb la finalitat de poder donar resposta a la demanda social, s’informa que aquest curs escolar continuaran aplicant-se les tarifes i bonificacions vigents, i l’ajuntament assumirà les diferències entre el cost i la subvenció, de manera que no supose una major despesa a les famílies.

Per poder rebre l’ajuda del bo infantil (0- anys i 1-2 anys) i obtenir la gratuïtat en l’ensenyament 2-3 anys, les famílies realitzaran la sol·licitud a l’Escola Infantil Municipal, on estan matriculats els seus fills, FINS AL 21 DE JUNY, on es proporcionarà la informació sobre la documentació requerida. També es recorda als pares/mares, que no varen presentar en el termini oficial de matricula la inscripció dels seus fills/es, que encara poden sol·licitar plaça en l’Escola Infantil Municipal on queden encara vacants fins el 21 de juny.

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor, es complau d’aquesta millora, “que permetrà facilitar l’accés al primer cicle de l’educació infantil, etapa fonamental i considerada factor clau per a la millora del rendiment escolar en els ensenyaments posteriors, i per al futur desenvolupament personal i social, que suposa una millora en la qualitat educativa i en la conciliació familiar”.