Salta al contingut

Premsa

“El Repte del Reciclatge” d’Ecoembes arriba a Oliva de la mà del COR i la Generalitat

Els pròxims dies 25, 26, 27 i 28 de juny, Oliva rebrà la visita del “Repte del Reciclatge”. Es tracta d’una nova acció de conscienciació ciutadana per tal de fomentar la correcta separació i reciclatge de llaunes i brics i envasos de plàstic (contenidor groc) i de paper i cartó (contenidor blau).

Oliva forma part dels 24 municipis de la Safor, Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i el Vall d’Ayora-Cofrents (comarques que formen part del Consorci de Residus V5 COR) que participen en aquesta iniciativa en la qual el guanyador serà aquella localitat que més augmente la seua aportació de residus en els contenidors grocs i blaus.

“Els ciutadans que desitgen participar del repte trobaran un vehicle estacionat al Parc de l’Estació del 25 al 28 de juny a partir de les 12 h. Així mateix, es realitzaran tallers i xerrades amb col·lectius de la ciutat per tal de sensibilitzar-los amb un reciclatge efectiu” assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

El COR guanyarà “El Repte del Reciclatge” si aconsegueix que els kilograms d’envasos lleugers recuperats, procedents de tots els municipis que formen part d’ell, durant els mesos de juliol i agost s’incrementen com a mínim un 15% respecte als mateixos mesos del passat any 2017. El premi del repte serà una aportació econòmica en metàl·lic a una entitat sense ànim de lucre de la localitat que més kilograms haja reciclat de tots els del Consorci.

Aquesta campanya està emmarcada en el Pla d’acció d’envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020 i està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge d’envasos en Espanya.

En el web http://elretodelreciclaje.com es poden consultar les bases de la campanya i les dates i localitats on estarà present. La campanya finalitzarà el pròxim 27 de juliol.