Salta al contingut

Premsa

El IV Repte Lector de la Biblioteca Tamarit inaugura l’estiu a Oliva

La quarta edició del Repte Lector de l’estiu s’estendrà fins el 22 de setembre i acabarà amb una festa final a l’octubre

El Repte Lector de l’estiu, iniciat a Oliva el 2015 des del Servei de Biblioteques, és un programa que s’ofereix a famílies amb fills i filles d’entre 6 i 16 anys, per intentar fomentar el gust per la lectura durant l’estiu, aprofitant les hores d’oci i convertint la biblioteca en un punt de referència en aquesta època de l’any.

Cada curs escolar, les biblioteques oliveres ofereixen a tots els centres educatius de la localitat un complet programa de formació d’usuaris i usuàries. Amb el lema ‘Formem usuaris/es, creem lectors/es’, l’alumnat de 5 anys d’Infantil, de 2n, 4t i 6é de primària, i de 2n d’ESO visiten les seues sales per conéixer el funcionament de les biblioteques. Es tracta d’un programa consolidat, de caràcter permanent, que s’inclou en la programació anual de la majoria dels centres escolars.

Amb aquesta iniciativa es tanca un cercle: escola, família, xiquets i xiquetes lectors, i la biblioteca, la funció de la qual, entre altres, és crear i consolidar hàbits de lectura entre el públic infantil i juvenil.

L’edició d’enguany, ‘Llegir mola un muntó! I a més té premi… d’ACCO’, iniciada el passat dijous 21 de juny amb el començament de l’estiu, proposa un itinerari lector amb ítems adaptats a diferents edats i nivells de lectura perquè els participants s’aproximen a tot tipus de llibres, coneguen la col·lecció de la biblioteca i descobrisquen noves experiències lectores.

Els xiquets i xiquetes hauran de presentar una ressenya per cadascun dels reptes en què participen, i el pròxim 20 d’octubre, al voltant del Dia de la Biblioteca, hi haurà una exposició dels treballs presentats al Museu Etnològic, i el lliurament de diplomes i premis a la Biblioteca Tamarit, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants d’Oliva.

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, ha recordat la gran acceptació de la iniciativa en les tres edicions anteriors: “el Repte Lector no només aconsegueix triplicar el préstec de llibres durant les vacances, sinó que ha obtingut el reconeixement de l’Observatori de la Lectura i el Llibre del Ministeri d’Educació, i això són dos bons indicatius de l’excel·lent tasca bibliotecària que s’impulsa des d’Oliva.”